Özdilek

Siyaset

''Önseçimden çıkıp, başkan seçileceğim''

CHP’nin 27 Ekim Pazar günü yapılacak eğilim yoklamasına sayılı günler kala İzmit Belediye Başkan aday adayları final çalışmalarını yapıyor. Aday adayları mahalleleri geziyor, üyelere yönelik kokteyller ile basın toplantısı düzenl

23 Ekim 2013 Saat: 21:12
''Önseçimden çıkıp, başkan seçileceğim''
''Önseçimden çıkıp, başkan seçileceğim''

CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı Prof.Dr.Cüneyd Özkürkçügil, sabah Otel Asya’da basın toplantısı düzenledi; neden aday olduğunu, seçim çalışmaları ile hedeflerini anlattı. Ülkemizin ve kentimizin içinde bulunduğu durumun mutlaka sosyal demokrat iktidarlara ihtiyacın olduğunu gösterdiğini belirten Prof.Dr.Özkürkçügil, 5 yıldan bu yana yanlış düzenin nasıl değişmesi gerektiğini yönünde kafa yorduğunu söyledi.

CHP’nin kalesi sayılan İzmit’te özellikle göç alan yerlerde CHP’nin oy kaybettiğini AKP’nin tulum çıkardığını, seçmeni azalan yerleşim birimlerinde CHP’nin oy aldığını belirten CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı Cüneyd Özkürkçügil, birkaç köy dışında köylerde CHP’nin varlığının olmadığını söyledi, “CHP buralarda nasıl seçim seçim kazanır düşündük. Eski yöntemlerle seçimin kazanılamayacağı apaçık ortada. Halkımız, yerel seçimlerde parti aramıyor; güven duyacağı, kendi hakkını savunacak ve ulaşılabilecek adayı arıyor. Cumhuriyet değerleri, din, örf-adet üzerinden siyaseti istemiyor. Evini aş, çocuğuna iş istiyor. ”diye konuştu.

Üniversite gençliğinin kentimizi sevmediğini, bunun üzerinde düşünüp çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Prof.Dr.Özkürkçügil, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Doğru yapılan doğru, yanlış yapılana yanlış diyoruz. AKP’li İzmit Belediyesi’nin projelerini inceledik. İzmit Belediyesi’nde halkın verdiği oy karşılığı verilen hizmet ne kadardır. Mahalle Konağı güzel projedir, saygıdeğerdir, ama maliyeti çok yüksektir. Sosyal Demokrat Belediye, çok düşük maliyetle yapar. Çorba Çeşmesi güzel, ama çorbacı esnafının bir metre önüne yapılması yanlıştır. Hiçbir yerde kimsenin onur şerefini zedeleyecek söz söylemedim. 1 yıldır sokakları tek başıma ve korumasız olarak geziyorum; geçmişim ortada. Taşeron çocukların mahallelerine gidiyorum. Bu ekibin en önemli parçası taşeron işçisidir. Benim kamuoyunda karşılığım olmadığını söyleyenleri Allah’a havale ediyorum. Halkımız ve CHP üyeleri biliyor. En doğru anket 27 Ekim sabahı yapılacak olandır. Üyelere kime oy verirlerse versinler ama vicdanlarına danışmalarını, 10 yılların vizyonu olan toplumda değişim dönüşümü sağlayacak aday adayını oy vermesini tavsiye ediyorum. ‘Kazanacak Aday’ tabiri nasıldır. Kimse seçim kaybetmek için aday olmaz. Kimse de ben yüzde 100 kazanırım diyemez; diyorsa yalan söylüyordur. Hiç kimse hiçbir yere kendi cebinden cami-cemevi yaptırmamıştır; cebinden kimseyi işe almamıştır. Biz, AKP’nin oyundan daha fazlısını alırız. Önseçimden çıkacağıma inancım tamdır. 30 Mart seçimini de örgütümle birlikte kazanacağım.”

Özkürkçügil, seçimi kazanmaması halinde ne yapacağı sorusuna şu cevabı verdi, “Kaybedersem de sürecin mutlak galibiyim. Buradan geri dönüş yok. Kimsenin kapı kulu olmam, örgütümün verdiği görevi yaparım. Her mahallede örgütlenme içinde olup delege seçimlerinde taraf olurum.” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat