Özdilek

Güncel

Önce istifa etti, sonra yeniden seçildi

Kırım Tatarları Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, federasyonun mevcut yönetiminden istifa etti. Aracı, önce kendi hazırladığı listeye ismini yazdırmazken, üyelerin baskısı sonucunda yönetime tekrar adı yazıldı ve tek

16 Kasım 2014 Saat: 15:46
Önce istifa etti, sonra yeniden seçildi
Önce istifa etti, sonra yeniden seçildi

Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği 3. Olağanüstü Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi. Mevcut başkan Vefa İbrahim Aracı, olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. Fakat buna rağmen Aracı, kendisinin olmadığı bir liste hazırladı. Aracı’nın hazırladığı yönetim kurulu listesinde 1 numaralı yönetim kurulu asil üyesi boş bulunuyordu. Kongre delegelerinin baskısı sonucunda Vefa İbrahim Aracı’nın adı listeye eklendi ve yeniden başkan seçildi.


BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR
Kongre, Aracı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Kırım Dernekleri Federasyonu’nun iki dönemdir başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Aracı, “Bugün itibarı ile başkanlıktan istifa ettim. Umarım bugünkü genel kurul yeni başkanını en iyi şekilde belirler. Seçilecek yeni yönetim derneğimizi bulunduğu yerden daha yukarılara taşır. Bugüne kadar federasyonu kurdurmaya çalışanlar, şimdi böldürmeye çalışıyorlar. Beni eleştirin ama Kırım için yapılanları da bilin. Buraya gelmeye yürekleri yetmeyenler isterlerse sosyal medyadan da eleştirebilirler” diye konuştu.


MİKROPLUP YAPIYORLAR
Federasyon içerisindeki kendisine muhalif isimlere çok sert sözlerle yüklenen Aracı, “Bu federasyonu dağıtmaya çalışan insanların hangisi bugün burada? Bir iş yapamadıkları için federasyonu dağıtmaya çalışıyorlar ve böyle bir iş yaparak iş yaptıklarını sanıyorlar. Kırım meselesinden bile haberleri yoktur o insanların. Onlar yalnızca, sosyal ihtiyaçlarını mikropluk yaparak gideriyorlar. Bunlar nasıl insan ben anlamadım” dedi.


LİSTE BELİRLEDİM
Yapılan olağanüstü kongrede aday olmayacağını hatırlatan Vefa İbrahim Aracı, “Ben bu kongrede aday olmayacağım. Ama size fikir versin diye yine bir liste hazırladım. Hazırladığım bu listenin içerisinde federasyonumuzu en güzel şekilde yönetecek isimleri kendimce yazdım” açıklamasında bulundu. Vefa İbrahim Aracı’nın konuşması ayakta alkışlandı. Ardından divan belirlendi ve seçim başladı. Aracı, konuşmasının ardından mevcut yönetim kurulundan istifa ettiğini duyurdu. Fakat üyelerin baskısı sonucunda Aracı’nın adı yeni listeye eklendi. Böylece Vefa İbrahim Aracı yeniden başkan seçilmiş oldu. Tek değişiklik ise yönetimde yaşandı.

 

ARACI’NIN ÖNERDİĞİ LİSTE
Vefa İbrahim Aracı’nın önerdiği liste şu şekilde: Yönetim kurulu Vefa İbrahim Aracı, Remzi Aybar, Zümran Aracı, Coşkun Özşeker, Hilmi Özdilek, Mehmet Kırkatlıoğlu, Kamil Kurt, Burhan Çınar, Bedniye Çınarbaş, Necdet Gökdeniz ve Seyfi Uysal. Denetleme kurulu; Ersan Kaynaş, Ergun Tiner ve Atila Gökrer. Disiplin kurulu; Vedat Doğusel, Seyhan Tonguç ve Özgür Çolpan.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat