Özdilek

Siyaset

Ömer Polat Selçuk Çelebi Kavgası

Kocaeli Haber Dünyası adlı internet gazetesinin sahibi Selçuk Çelebi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

11 Haziran 2018 Saat: 19:07
Ömer Polat Selçuk Çelebi Kavgası
Ömer Polat Selçuk Çelebi Kavgası

Yazıda son derece ilginç detaylar var.

Kocaeli’de bugüne dek birçok gazeteci Ömer Polat hakkında eleştirel yazılar yazmıştı.

Selçuk Çelebi’de Ak parti’nin çeşitli kademelerinde görevlerde bulunmuş daha sonra tercihini basından yana kullanıp internet sitesini kurmuştu.

Kaleme aldığı yazıda;  Ömer Polat’a veryansın eden Selçuk Çelebi, dünden bugüne dek kendisinin elde ettiği siyasi kariyeri ve ticari servetini nasıl temin ettiğine dair göndermeleri ile dikkat çekiyor.

İşte Selçuk Çelebi’nin yazısı:

 

Bu nasıl üslup Ömer Polat?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halim selim kişiliği ile gönüllerde taht kurmuş bir şahsiyettir.

Böyle olduğu içindir ki, kent kamuoyu takdir duygularının nişanesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatının önüne “Kocaeli’nin Abisi” tanımını uygun görmüştür. İbrahim Karaosmanoğlu, manevi hazzı böylesine anlamlı bir şahsiyettir..

Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günlerin hemen başında Danışman olarak göreve getirdiği Ömer Polat’ın neredeyse 14 yıla tekabül eden süre içinde cereyan etmiş hal ve hareketlerini mercek altına alması gerekir.

Ömer Polat, 14 yıllık Başkan Danışmanlığı görevini kraldan daha kralcı bir anlayışla icra etmiştir. Hakkındaki spekülasyonları ört bas etmekte çok mahir olduğu bilinen Ömer Polat, yerel medyayı dizayn etmekten geri kalmadığı gibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilişkiler manzumesinde tek belirleyici olmuştur.

Öyle ki, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yerel medya üzerinde kurduğu hakimiyetin tartışma götürmez başrol aktörü olmuştur. Özetle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yerel medya arasındaki ilişkiler manzumesinde Ömer Polat’ın dediği dedik, çaldığı düdüktür.

Oysa, kent kamuoyu Ömer Polat’ın mesleki geçmişi hakkında bilgi sahibidir. Ulusal gazetelerin Kocaeli muhabirliğinden sonra el attığı matbaacılıkta geçimini sağlamak için CHP’li belediyelerin basın yayın müdürlerinden bayram tebrik ilanı alabilmek için attığı taklaları bilmeyen yoktur.

Elbette ki, evine ekmek parası götürebilmek için yaptığı helalinden her mücadele takdir edilmiştir. Amma velakin, Ömer Polat’ın 14 yıllık zaman içinde edindiği servetin ne kadar helal olduğunu ancak Allah bilir..

Kocaeli’nin abisi, halim selim kimliği ile bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na gerçek anlamda layık olmadığı herkes tarafından bilinen Ömer Polat, kent kamuoyu vicdanında çoktan mahkum olmuştur.

Zamanla o kadar ileri gitmiş ki Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatını dahi çiğner duruma gelmiştir.

Nasıl mı?

07 Haziran Perşembe günü iftara yakın bir dakikada, bende kayıtlı olmayan bir numaradan arandım. Kendisini Ömer Polat diye tanıttı. Ben de “buyurun Ömer bey sizi dinliyorum” dedim. Adeta tahrik edercesine benimle konuşmaya başladı.

Okurlara şunu da belirteyim: Beni aramasından iki gün önce Sn. İbrahim Karaosmanoğlu ile görüşmüş, abi –kardeş edasında bazı sıkıntılardan kendisine hasbıhal etmiştim.

Ömer Polat, ben “buyurun Ömer bey” der demez tamamen küstahca bir üslupla “sen nasıl bir adamsın, benim ismimi ağzına alamazsın” deyince, ben şaşkınlıkla “niye alamam sen mubarek adam mısın” dedim.

Bunun üzerine daha da hararetlenerek “alamazsın” diye tekrar tekrar şahsıma bağırarak hakaret etti. “Beni niye şikayet ettin” diye sordu. “Ben şikayet etmedim, başkanıma olumsuzlukları ilettim” dedim.

O ana kadar zaten yeterince şok olmuş iken, hararetle konuşmasını sürdürerek “Sana kim reklam sözü verdiyse, git o sana versin. Ben sana reklam vermiyorum.” dedi.

Kraldan fazla kralcıya mı kızmak lazım yoksa daha da üst makamlara başvurup hak arayışını sürdürmek mi lazım kestiremedim. En sonunda da ilk evvela okuyucuya, kamuoyuna bunu anlatmanın en doğrusu olacağına karar verdim.

Hadi Sn. Karaosmanoğlu’nun talimatına da aykırı geliyorsun peki  Sayın cumhurbaşkanımızın daha geçen gün valilere bile kesin talimatı olan “halka entegre olun, halkla bütünleşin, halkın sorunlarına çözüm bulun” cümlelerini de mi hiçe sayıyorsun? Kaldı ki biz vatandaşa da hizmet eden bir yayın organının sahibiyiz. Gazeteciler cemiyeti üyesiyiz. Ayrıca internet Haber Siteleri Sahipleri Derneği ikinci başkanıyız. Bu nasıl bir yaklaşımdır? Anlayan beri gelsin.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat