Özdilek

Sağlık

Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır

Sözleşmeli yönetici atamaları hakkında yazılı açıklamada bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır.” Dedi.

10 Aralık 2017 Saat: 10:34
Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır
Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı KOÜ Tıp Fakültesi İş Yeri Temsilcileri ile toplantı yaptı. Toplantı sonunda Sağlık Bakanlığının yeniden tek çatıya geçmesi ve sözleşmeli yönetici atamaları hakkında yazılı açıklamada bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır.” Dedi.

 

Yeni Çalışma Dönemi Hakkında Temsilcileri Bilgilendirdi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıya Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, Denetleme Kurulu Üyesi Erken Temel, İzmit İlçe Temsilcisi Ercan Öztürk, Tıp Fakültesi İş Yeri Baş Temsilcileri Burcu Yıldırım, Temsilci Ayşe Dalgıç Gülen, Özlem Çağın, Diş Fakültesi Temsilcisi Eyüp Özoğlu, Yalçın Gül  katıldı. Şube Başkanı Ömer Çeker; Sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve yeni çalışma dönemi hakkında temsilcileri bilgilendirdi.  Toplantı sonunda Sağlık Bakanlığının yeniden tek çatıya geçmesi ve sözleşmeli yönetici atamaları hakkında yazılı açıklamada bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır.” Dedi.

 

     Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır

Geçersizliği Herkes Tarafından Kabul Edilen Bir Yöntem.

Şube Başkanı Çeker yaptığı yazılı açıklamada; 694 Sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yöneticilerin görevleri sonlandırılmış, geçiş sürecinin tamamlanması adına sözleşme süreleri 3 ay uzatılmıştı. Bu 3 ayın tamamlanmasına rağmen bir türlü sözleşmeli yönetici atamalarının gerçekleştirilememesi nedeniyle tekrar yeni bir uzatma yapılmış, bu kez süre verilmeyerek yeni görevlendirmeler yapılana kadar eski yöneticilerin görevlerine devam edecekleri açıklanmıştı. Diyen Çeker; Yaşanan bu süreç objektif olmayan, geçersizliği herkes tarafından kabul edilen bir yöntemle yapılan atamalarda yaşanan sıkıntıların yansımasıdır. Dedi.

 

Bazı Gruplarında Müdahalesi İşi Çığırından Çıkarmakta

Başkan Çeker; Merkezi bir sınav yerine, idare takdiri ile tüm düzeydeki sağlık yöneticilerini belirlemenin ortaya çıkardığı bir sorundur.  İdarenin takdiri de birçok müdahaleye açık bir alandır. Diyen Çeker; Siyasilerin ve bir takım çevrelerin baskısı, yandaşların istekleri, eş dost hatırı ve kadrolaşmanın derdinde olan bazı gruplarında müdahalesi işi çığırından çıkarmakta, sistemi işlemez bir hale getirmektedir. Dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat