Özdilek

Kültür/Sanat

Ölüyü seçmen yaptılar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


       ** Yıllar önce Gebze’ye göç eden Şamdan ailesinin henüz Gebze’ye gelmeden, Ardahan’da vefat eden bireyi İpek Şamdan’a 12 Eylül’deki referandum öncesi seçmen kağıdı gönderildi. Şamdanlar şaşkın

 
 
 
Gülen cemaatinin lideri Fettullah Gülen’in 12 Eylül referandumuna ilişkin olarak bir süre önce yaptığı, ölülerin bile diriltilip “Evet” oyu verdirilmesi gerektiğine dair çağrısı neredeyse hayat bulacak! Hangi ölünün yaşasaydı ne tür oy vereceği bir takım istisnalar hariç kestirilemez ama Gebze’de geniş bir kesim tarafından bilinen Şamdan sülalesinin henüz 17 yaşında ve memleketi Çıldır’da hayatını kaybeden bireyi İpek Şamdan’a seçmen kağıdı çıkartıldı. Üstelik Şamdan ailesinin kütüğünün Çıldır’da olması ve merhume İpek Şamdan’ın Gebze’yi hiç görmemesine karşın Gebze’den.
 
Arapçeşme Mahallesi’nde
 
7 çocuklu merhume Fiat ile merhum Ağabey Şamdan çiftinin tek kızları İpek Şamdan aynı zamanda Şamdan İhtisas Spor Kulübü sahibi Adnan Şamdan ve Genel-İş Sendikası Gebze Şube eski Başkanı Öztürk Şamdan’ın kardeşi. İpek Şamdan’ın seçmen olup 12 Eylül’deki referandumda oy kullanabileceğine dair seçmen kaydı Arapçeşme Mahallesi, Eyüp Sultan Caddesi, 65/2 adresinde Sultan – Erbay Şamdan çiftinin oturduğu evden yapıldı. Merhume İpek Şamdan’ın abisi Öztürk Şamdan, “Nüfustan aile kağıdı çıkarttığımızda dahi ölü gözüken kardeşimiz İpek için ilk defa seçmen kağıdı çıktı. Ailemizin kütüğünün henüz memleketimizde olması da şaşkınlığımızı arttırdı” dedi.
 
“Neredeyse ölülere oy kullandıracaklar”
 
Bir önceki seçimde 6 milyon fazladan oy çıktığına işaret edip Fettullah Gülen’in ölülerin bile diriltilip evet oyu verme söylemine atıfta bulunan Öztürk Şamdan, “Gerçekten de neredeyse mezardan ölüleri kaldırıp oy kullandıracaklar” diye konuştu. Nüfus kayıtlarında bu tür azizlikler ile ilk defa muhatap olmadıklarına değinen Şamdan kardeşi Asım ile eşi Türkay’ın çocuklarının kayıt tarihinin, çiftin evlenmeden önceki yıllarına denk geldiğini söyledi. İpek Şamdan’ın seçmen kaydından düşürülmesi için çaba göstereceklerini belirten Öztürk Şamdan, “Ancak ölülerin diri gösterildiği kayıtların düzeltilmesinin ne kadar zor olduğunu da biliyorum. Herhalde bu daha birçok seçim bu şekilde kalacak, hatta rahmetli kardeşime seçimde, referandumda oy kullanmadığı gerekçesi ile ceza bile tahakkuk edilecektir” diye konuştu.

 

 

 

Aktan USLU/ GEBZE

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat