Özdilek

Güncel

Olta balıkçılarının yüzünü uskumru, kolyoz ve istavrit güldürüyor

Karamürsel Su Ürünleri Kooperatifine bağlı olta balıkçıları tarafından İzmit Körfezi'nde avlanan uskumru, kolyoz ve istavrit, kilogramı 30-35 liradan alıcı buluyor.

20 Şubat 2022 Saat: 17:20
Olta balıkçılarının yüzünü uskumru, kolyoz ve istavrit güldürüyor
Olta balıkçılarının yüzünü uskumru, kolyoz ve istavrit güldürüyor
Olta balıkçılarının yüzünü uskumru, kolyoz ve istavrit güldürüyor
KOCAELİ (AA) - Karamürsel Su Ürünleri Kooperatifine bağlı olta balıkçıları tarafından İzmit Körfezi'nde avlanan uskumru, kolyoz ve istavrit, kilogramı 30-35 liradan alıcı buluyor.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 75 yıldır balıkçılık yapan Ali Fuat Ertekin (88), AA muhabirine, şu anda mevsim balıkları olan uskumru, kolyoz ve istavrit avladıklarını söyledi.

Oltayla yakalanan balığın az fakat daha değerli olduğunu ifade eden Ertekin, "Her ay farklı balık mevsimi oluyor. Şimdilerde uskumru, kolyoz ve istavrit var. Daha sonra mezgit, izmarit, ispari, sarıkanat olur ancak lüfer balığı olta balıkçılarının her zaman favorisi." dedi.

55 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Varmaz (73) da küçük sandalıyla güzel havalarda balığa çıktığını belirterek, "O gün ne kadar balık tutuyorsam satıyorum. Müşteriler sandalımı gördüğü an gelip canlı canlı gönül rahatlığıyla buradan alabiliyor. Ben dahil balıkçılıktan evini geçindiren ve çocuklarını büyüten arkadaşlarımız var. Balık bol olduğu zaman yüzümüz gülüyor. Her gün 'nasip, rastgele' diyerek balığa çıkıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat