Özdilek

Turizm

Okullarda çevre eğitimi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Dilovası Belediyesi, ilköğretim çağındaki çocuklara çevre bilinci arttırmak  ve atıkların geri dönüşümünü sağlamada bilinçlendirmek için okullarda seminer ve konferanslar düzenliyor.
 
Dilovası Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Hurda ve Ambalaj Atıkları Toplama Kooperatifi ile birlikte gerçekleştirdiği, Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması ve Gerikazanımı Projesi kapsamında ilköğretim okulları 3. sınıf ve anaokulu öğrencilerine verdiği eğitimler M. Zeki Obdan, Solventaş ve Mübeccel Çolakoğlu ilköğretim okulları ile devam ediyor. Öğrencilere sağlıklı bir çevrenin oluşmasında kendilerine ne gibi görevlerin düştüğünün anlatıldığı eğitim çalışmalarında yaklaşık 35 dakika süren slayt gösterisi ile konuyu kavramaları sağlanmaya çalışıldı.
 
Öğrencilerin çok dikkatli bir şekilde dinlediği ve büyük ilgi gösterdiği eğitim çalışmalarında, ambalaj atıklarının ne şekilde ayrılacağı anlatılarak başlanan eğitimde, atık pillerin doğaya vereceği zararlar ve ayrı toplanmasının önemi ayrıca kullanılmış bitkisel atık yağların sulara vereceği zararlar anlatıldı.
 
Okullara Ambalaj Atıkları Kutuları, Atık Pil Kutuları ve Kullanılmış Atıkyağlar için Atıkyağ Bidonları bırakılarak bunların ne şekilde kullanılacağı öğrencilere anlatıldı. Daha sonra öğrencilerin sorularına geçildi çok ilginç soruların geldiği eğitim çalışmalarında öğrencilerin soruları, konuya gösterdikleri ilginin de ne kadar fazla olduğunu göstermiş oldu.
 
Eğitime katılan öğrencilere yapılan kek ve meyve suyu ikramı ile program sonlandırıldı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat