Özdilek

Eğitim

Okul Zamanı

İlkokul, ortaokul ve liselerde 2013-2014 eğitim yılı için ders zili bu sabah çalıyor. Birinci yarıyıl 27 Ocak’ta sona erecek. İkinci yarı yıl 7 Şubat’ta başlayacak, ders yılı 13 Haziran’da bitecek.

16 Eylül 2013 Saat: 00:18
Okul Zamanı
Okul Zamanı

Nüfusu hızla artan ilimizde, eğitimle ilgili rakamlar da çarpıcı boyutlara ulaştı. Bugün Kocaeli genelinde 340 bin öğrenci toplam 843 eğitim kurumunda derse başlayacak. İl Genelinde 17 bin öğretmen hizmet verecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği ders kitapları, bu eğitim yılı başında da öğrencilerin sıralarının üzerinde olacak.

İKİ AYRI TÖREN

Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle, bugün ilimizde iki ayrı resmi tören düzenleniyor. İl protokolü, ilk olarak saat 11.00’de Tavşantepe Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’ndaki törende buluşacak. Bugün ikinci resmi tören saat 14.00’de Yıldız Entegre’nin sahibi işadamı Fehmi Yıldız’ın yaptırdığı Suadiye’deki Yıldız Entegre İmam Hatip Ortaokulu’nda bir araya gelecek.

“HERKESİN DESTEĞİ LAZIM”

Milli Eğitim İl Müdürü Nevzat İspirli, yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda  “Kocaeli’de eğitim kalitesini arttırmak, kendisine, ailesine ve ülkesine faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü hazırlığımızı yaptık” dedi. İspirli şöyle devam etti: “Biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışırken, velilerimizin, hayırseverlerin, sivil toplum örgütlerinin, medyanın, kısacası toplumun tüm kesimlerinin desteğine ve katkılarına da ihtiyacımız vardır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat