Özdilek

Kültür/Sanat

Okul Öncesi Eğitime, AB Standartı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında Körfez Atatürk İlköğretim Okulu tarafından Avrupa Birliği’ne başvurulan ‘Anne Çocuk El Ele Haydi Çocuk Bahçesine’ projesi kabul edildi.
 
83 BİN EURO HİBE KAZANILDI
Türkiye genelinden Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı’na 1275 başvuru yapılırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırladığı proje AB tarafından kabul edilen 75 proje arasında yer aldı. Kocaeli genelinde yapılan 13 proje teklifinden sadece ‘Anne Çocuk El Ele Haydi Çocuk Bahçesine’  adlı proje kabul edildi ve toplamda 83 bin 107 Euro hibe sağlandı.
 
AVUSTURYA’DAKİ UYGULAMALAR İNCELENECEK
7-8 Şubat 2011 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen projenin açılış toplantısına Kocaeli’den Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ile proje koordinatörü katıldı. Böylece proje resmen başlamış oldu. Proje kapsamında Avusturya’ya okul öncesi eğitim ile ilgili bir çalışma ziyareti düzenlenecek ve örnek uygulamalar incelenecek ve Kocaeli’nde uygulanacak.
 
TÜM KOCAELİ’DE YAYGINLAŞTIRILACAK
Okul öncesi eğitim döneminde olan çocukların ailelerine bu konu hakkında bilgilendirme yapılacak. Pilot okul olarak Körfez Atatürk İlköğretim Okulu’nda uygulanacak olan projenin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB standartlarında okul öncesi eğitiminin tüm Kocaeli’de yaygınlaştırılmasını sağlamak için çalışmalarda bulunacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat