Özdilek

Siyaset

Öğüt”Sizin Yüzünüzden Gençler Evlenemiyor"

Ensar Öğüt, gazeteciler Yüksel Ercan ve Murat Dağdeviren’in hazırlayıp sunduğu Medya ve Siyaset programında adeta hükümeti ve Büyükşehir Belediyesini topa tuttu

23 Ekim 2013 Saat: 21:14
Öğüt”Sizin Yüzünüzden Gençler Evlenemiyor"
Öğüt”Sizin Yüzünüzden Gençler Evlenemiyor"

CHP Ardahan milletvekili, Gebze’li işadamı, Kocaeli büyükşehir belediye başkan adaylığının güçlü isimlerinden Ensar Öğüt,  gazeteciler Yüksel Ercan ve Murat Dağdeviren’in hazırlayıp sunduğu Medya ve Siyaset programında adeta hükümeti ve Büyükşehir Belediyesini topa tuttu. Öğüt, aday olması durumunda Kocaeli Büyükşehir belediyesini alacağını söyledi.

Kocaeli’yi gerek havadan gerekse karadan ayrıntılı masaya yatırdıklarını, büyük kaynaklara rağmen mevcut yönetim tarafından Kocaeli’nin büyük bir köye dönüştürüldüğünü, köprü yol ve Caddeler dışında ciddi projelerin hayata geçirilemediğini anlatan Öğüt, Kocaeli’de ne varsa toplam 2 milyar dolarlık parayla eski Büyükşehir Belediye başkanı Sefa Sirmen’in yaptığını söyledi.

HAVA ATAN AKP’Yİ YERLE BİR EDECEĞİZ

Öğüt Kocaeli’deki  çalışmalarını Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İl başkanın  bilgisi dahilinde yürüttüğünü, amacının CHP’nin yerel yönetimlerde başarılı olmasına katkı vermek olduğunu ifade ederek, “ İlçe ilçe, mahalle mahalle çalışıyorum. Halka ulaşıyorum.  Partim uygun görürse adaylık görevini üstlenir, AKP’yi yerle bir ederim. Öyle hava atmalarına bakmayın, halk bıktı usandı bunlardan. Ben aday olmasam da, aday gibi tüm gücümle adayımızın yanında çalışmalara katılacağım” dedi.

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIM

Görev verilmesi halinde ilk iş olarak AKP’yi göndermek için gerekirse kapı kapı dolaşacağını, kendine özgü seçim metodlarını devreye sokacağını anlatan Öğüt, “ Halkın oylarını cebinde görüyorlar. Fabrikalar kentinde işsizlik diz boyu, taşeron sistemi insanları bunalıma sürüklemiş, üniversite bitirmiş ama gençler işsiz, trafik insanı bunalıma sokuyor hala hizmetten ve iktidarını devam ettirmekten bahsediyorlar. Öyle yağma yok” diye konuştu.

Başkanlığı kazanmaları halinde, ilk iş işsizliği yok etmek olacağını, yoksulluğa karşı savaş acacağını, hazırladıkları projeleri başlatacağını vurgulayan Öğüt, “üç hedefim var. İşi olan ve üreten insan, mutlu insan, marka kent. Bunları uygulayamazsan halka çare olamazsın. Ne insanların mutlu olur, ne de kentin bir vizyonu olur”dedi.

GENÇLER EVLENEMİYOR

İşsizlik ve yoksulluk yüzünden gençlerin ev kuramadıklarını, eşya alamadıklarını, evlenemediklerini anlatan Öğüt, “İşsiz gence kimse kız bile vermiyor. Zaten kızlarda işsiz biri ile evlenmek istiyor. Evine ekmek götüremeyen insanlar nasıl mutlu olacak. İnsanlara yiyecek dağıtmakla sorunu çözemezsiniz.”diye konuştu.

10 YILDA BİR METRO BİLE YAPAMADLAR

 10 yılda metro yapamayan, trafik sorununu çözemeyen, imar sorunlarına çözüm bulamayan, kentsel dönüşümü ağzına gözüne bulaştıran bir yönetim anlayışından fazla beklenmemesini dile getiren Öğüt, “Allah aşkına bir Sefa Sirmen dönemine bakın bir de şimdiye…ilçelerde  belediyeciliğin rutin işleri dışında ne var bu güzelim kentte. Hala bu yönetim devam etsin diyenler geleceğine yazık ediyorlar” şeklinde konuştu.

HERKESİN OYUNA TALİBİZ

Kocaeli’yi baştan sona masaya yatıracaklarını, mazeret değil proje üreteceklerini anlatan Öğüt, başta AKP’ye oy verenler olmak üzere herkesten oy alacağına inandığını söyledi.

MÜSLÜMANLARA YAKIŞMIYOR

Öğüt, kurban bayramında başlattığı ithal ete karşı kampanya hakkında da bilgiler vererek, “köylüler biterse, şehirlerde yaşam biter. Bunu basite almayın” diye uyarılarda bulundu. Kurban bayramında, bazı kurban satış yerleri rezillik olarak nitelendiren Öğüt, müslümanlara yakışır bir kurban yeri sistemini kurmak için meclise teklifte de bulunacağını söyledi.

Öğüt’ün canlı yayın programında soru sormak isteyenler ve konuşmak isteyenler yüzünden  telefonlar kilitlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat