Özdilek

Siyaset

ÖĞÜT, “BÜYÜKŞEHİR ADAYI İÇİNDE ÖNSEÇİM YAPILMALI”

CHP Ardahan Milletvekili, Gebze’li işadamı Ensar Öğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ister kendisi ister başka bir aday ile olsun ama mutlaka kazanılması için büyük bir kampanya yürütüyor. TBMM’de düzenlediği basın toplantısı

11 Kasım 2013 Saat: 10:54
ÖĞÜT, “BÜYÜKŞEHİR ADAYI İÇİNDE ÖNSEÇİM YAPILMALI”
ÖĞÜT, “BÜYÜKŞEHİR ADAYI İÇİNDE ÖNSEÇİM YAPILMALI”

Öğüt, her geçen gün değişik çalışma yöntemlerini devreye sokacağını duyurdu.

Öğüt, Pazar Günü ise soluğu Gölcük’te aldı. Gölcük ilçe başkanlığını ziyaret ederek, İlçe başkanı İsmet İşeri, Yönetim kurulu üyeler, kadın ve Gençlik kolları ile bir toplantı yaptı. Toplantıya eski il Başkanı Cevdet barış da katıldı.

İlçe başkanı ve partililer tarafından kapıda coşkuyla  karşılanan Öğüt ilçe binasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP adayı Turan Dumlu’nun eski bir dostu olduğunu, seçimi kazanacağına inandığını  ifade edip övgüler yağdıran Öğüt, partililerin sorularını da yanıtladı.

BARIŞ’TAN ÖVGÜ

İlçe Başkanı İsmet İşeri açılış konuşmasında, partilerinin  çalışkanlığıyla ünlü milletvekilini Gölcük’te ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade etti. Eski CHP il başkanı Cevdet Barış ise, aynı dönede ilçe başkanlığı yaptığını, yakın bir dostu, tuttuğunu koparan bir arkadaşı olduğunu ifade ederek, “Öğüt mücadele adamıdır. Zoru başarmayı sever.  Bende dostum Öğüt’e 37 sonra Gölcüğü alacağımızın müjdesini vermek istiyorum”diye konuştu.

İZMİTİN GEÇMİŞTE SEFASI, BUGÜN CEFASI VAR

Öğüt, Kocaeli Büyükşehiri partisi adına almak için yola çıktığını, siyasi yaşamına başladığı Kocaeli’ye bir vefa borcu olduğunu, kendisi ya da başka bir arkadaşı ile mutlaka CHP’yi iktidar yapacaklarını anlattı. Öğüt, Kocaeli Büyükşehir belediyenin on yılda arkasında hükümet olmasına rağmen ne bir metro, ne bir tramvay ne de Yuvacık barajı ve çöp fabrikası gibi bir eser ortaya koyamadığını söyledi. İzmit’in geçmişte sefası, bugün ise cefası olduğunu vurguladı.

HER ADAYA EŞİT ŞANS

Kocaeli’nin alınmasının Genel başkan Kılıçdaroğlu’nu Başbakanlığa bir adım daha yaklaştıracağını anlatan Öğüt, “Kocaeli’yi alacağımıza inanıyorum. Aradaki oy farkını kapatacağız, hiç merak etmeyin. Ancak, adayımızın belirlenmesi, kim nasıl yoğurt yiyecekse ona göre kaşığı eline alması gerekir. Daha fazla geç kalmamak lazım. Buradan, Gölcük’ten bir öneride bulunuyorum. İlçe başkanlarımızın rahat çalışması, aday adaylarının eşit koşullarda yarışması, aynı zamanda mini bir kamuoyu yoklaması demek olan üyelerin görüşüne başvurulmasını istiyorum. Tüm ilçelerde ve üyelerimizle önseçim yapalım. Tıpkı, içe adaylarımızı belirlediğimiz gibi.  Adayımız ve kadrolarının çalışmasını daha fazla geciktirmeyelim” diye konuştu.

DENİZEVLER TEŞEKKÜRÜ        

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hala depremde hasar görev binaların temizlenemediği ve vatandaşların mağduriyetinin giderilemediğini dile getirip, yatık durumdaki binalar ile  Gölcük Denizevlerin fotoğraflarını göstermişti. İşte o evlerde oturan vatandaşlarda Öğüt’e teşekkür için ilçe binasına geldiler. Vatandaşlar, kendilerinin oradan kentsel dönüşüm yapacağız diye yok pahasına çıkarılmak istendiğini ifade ederek, yardım istedi.

 ARAÇ MUAYENE İSTASYONU İSYANI

Öğüt’e sorunlarını anlatmaya gelen vatandaşlardan biride, Gölcük Üçevlerde oturan 50 hane olduklarını, yanı başlarındaki Araç Muayene İstasyonunun gazını yuttuklarını, her yere başvurduklarını ancak yetkililerin çözüm bulunmaya yanaşmadıklarını  anlatıp destek istedi.Öğüt, “ilçe başkanımız bu konuyla ilgili bir dosya hazırlamış. İlk olarak sizi ziyarete geleceğim. Daha sonra sorunun çözümü için gerekeni yapacağım”dedi.

Öğüt, İlçe başkanı, kadın ve gençlik kollarına gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat