Özdilek

Eğitim

Öğretmenler Günü’ne muhteşem kutlama

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

SDKM’de kent protokolünün geniş katılımıyla gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Özel Programı’na öğretmenler büyük ilgi gösterdi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle dün akşam muhteşem bir öğretmenler günü etkinliği düzenledi. Programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen ‘Bir Kare Öykü’ yarışmasında dereceye giren öğretmenlere törenle ödülleri verildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de düzenlenen etkinliğe kent protokolü ve öğretmenlerin yanı sıra şair, tiyatrocu, araştırmacı ve yazar Sunay Akın da katıldı.
 
ETKİNLİĞE BÜYÜK İLGİ
SDKM Büyük Sahne’de düzenlenen öğretmeler günü etkinliğine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Ali Sözen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Başiskele Kaymakamı Selami Aydın, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İzmit İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile çok sayıda öğretmen ve davetli katıldı. Etkinliğe olan ilgi nedeniyle SDKM Büyük Salon tamamen doldu.
 
SERGİ DE AÇILDI
Program, Eğitim Tarihinden Kesitler Fotoğraf Sergisi’nin açılış ile kokteyli ile başladı. Etkinlikte ilk konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli yaptı. İspirli konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin 6. sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı laptop dağıtımından övgüyle bahsetti. İspirli söz konusu projenin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Fatih Projesi” ile güçlendiğine dikkat çekti. Öğretmenlik mesleğinin önemine ve kutsallığına değinen İspirli, “Öğretmenlerimiz eğitim adına canla başla görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar. Meslektaşlarımın bu önemli gününü kutluyorum” dedi.
 
5 YILSONUNDA 150 BİN ÖĞRENCİYE LAPTOP
İspirli’nin ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sahneye geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime büyük önem ve destek verdiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Geçen yıl Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirdik. 30 bin öğrenciye laptop dağıttık. Bu yıl bu projemizi devam ettireceğiz. 5 yıl sonunda 150 bin çocuğumuz laptop sahibi olacak” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanındaki en önemli projelerinden birinin de KO-MEK olduğuna dikkat çekerek, bu proje sayesinde bugün birçok Kocaeli’nin iş sahibi olduğunu kaydetti. KO-MEK’in bir halk üniversitesi olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK’e vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Her yaştan vatandaşımız ücretsiz eğitim imkânından faydalanıyor, üretime katılmanın mutluğunu yaşıyor. Bunu gördükçe ne kadar iyi bir iş yaptığımızı anlıyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında öğretmenlere de seslenerek, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.
 
VALİ’DEN KOCAELİ’NE ANLAMLI TEŞEKKÜR
Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından Vali Ercan Topaca da bir konuşma yaptı. Kocaeli’nin eğitim konusunda son derece duyarlı bir olduğunu ifade eden Vali Topaca, “Büyükşehir Belediyemiz, KO-MEK ve laptop dağıtımı gibi projeleriyle eğitime destek veriyor. Diğer ilçelerimiz, okul yaptırmak için büyük çaba gösteriyor. Ben daha önce gittiğim yerlerde böyle bir şey görmedim. Kocaeli devletten beklemek yerine kendisi yapıyor. Tüm bu emek için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
SUNAY AKIN’DAN MUHTEŞEM SÖYLEŞİ
Konuşmaların ardından sahneye söyleşisini yapmak üzere Sunay Akın geldi. Akın söyleşisi ile öğretmenler gününe anlam kattı. Akın konuşmasında müze kültürünün önemine değindi. Akın, bir ülkede ne kadar çok müze varsa o ülkenin gelişmişliğinin de aynı oranda arttığına değindi. Sohbet sırasında söz kan kanseri olan Prof. Dr. Mustafa İnan’a geldi. Akın, Prof. İnan’ın bir eğitim neferi olduğunu söyledi. Hastalığına ve parasızlığına karşın eğitime destek vermekten geri durmadığına işaret eden Akın, “Onun adı bugün Kandıra’daki bir viyadükte yaşıyor. Prof. İnan orada da insanları eğitmeye devam ediyor. “Bakın ileride ışıklarınızı yakın, dikkatli olun diyor” dedi. Yaklaşık bir saat boyunca sahnede kalan Akın’ı vatandaşlar büyük ilgi ile izledi. Konuşmasını tamamlayan Akın’ı vatandaşlar alkışlarıyla tebrik ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı da sanatçıya çiçek verdi.
 
ÖĞRETMENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Etkinlik kapsamında ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen ‘Bir Kare Öykü’ yarışmasında dereceye giren öğretmenlere törenle ödülleri verildi. Yarışmada “Yarım Kalem” adlı eseriyle birinci olan 19 Mayıs Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ali Hakan Kişioğlu’na ödülünü Kocaeli Valisi Ercan Topaca; “Umut” adlı eseriyle ikinci olan Yunus Emre Anaokulu Okulu Öncesi Öğretmeni Müjde Yanık’a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kesekâğıdındaki Dualar” adlı eseriyle üçüncü olan Değirmendere Uğur Mumcu İ. Ö. O Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Yalnızca’ya ise ödülünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı verdi.
 
Törende mansiyon ödülü kazanan Fulya Top, Erdem Yıldırım ve Asiye Şahin de ödüllerini aldı. Yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin ve mansiyon kazananlara da 500’er TL para ödülü verildi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat