Özdilek

Güncel

Öğretmenevlerindeki alkol yasağı, Meclis gündeminde

Görev süresinin dolmasına artık iki aydan az zaman kalan İl Genel Meclisinin şubat ayı ilk toplantısı yapıldı.

3 Şubat 2014 Saat: 17:50
Öğretmenevlerindeki alkol yasağı, Meclis gündeminde
Öğretmenevlerindeki alkol yasağı, Meclis gündeminde

İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç’ın son günlerde iyice rahatladığı ve bıyık bıraktığı gözleniyordu. Meclisin dünkü toplantısında Öğretmenevlerinde içki yasağının uygulanmaya başlamasından sonra işletmelerin zarar ettiği, personel maaşlarının ödenemediği gündeme getirildi.

CHP’Lİ KAÇAR ÖNERGE VERDİ

Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Kaçar, zarar eden Körfez Öğretmenevi ile ilgili meclis başkanlığına yazılı önerge sundu. CHP’li Kaçar, “Körfez Öğretmenevi, 2003 yılında 36 personelle günlük 3-4 bin lira ciro elde ederken en son getirilen alkol yasağı nedeniyle erken saatlerde kapanmaya başladı. 2007 yılına kadar hiç borcu bulunmayan öğretmenevinin şimdilerde 1 milyon 200 bin lira borcu var. Personel sayısı 11’e kadar düşmesine rağmen çalışanların parası ödenemiyor. Öğretmenevi için bir şey yapılmalı” dedi.

AKP’Lİ YAZICI KARŞI ÇIKTI

Alkollü mekanların bir bir kapatılması için büyük gayret gösterilen ilimizde, İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyesi Hüseyin Yazıcı, beklendiği gibi bu iddiaya karşı çıktı. AKP’li Yazıcı, “Körfez Öğretmenevi işletme mantığından uzak bir şekilde işletiliyor. Şimdiye kadar batmaması şanstır” dedi. Önerge oy birliğiyle Cuma günü görüşülmek üzere gündeme alındı. Toplantıda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut da çalışmalar hakkında bilgi verdi, 2014 bütçesinin 71 milyon TL civarında olduğunu söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat