Özdilek

Eğitim

Öğrenme şenliğine vatandaşlardan yoğun ilgi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğrenme şenliklerinin 2.’si düzenlendi. Sabrı Yalım Parkında kurulan stantlarda öğrencilerin yaptıkları öğrenme faaliyetleri vatandaşlardan yoğun

27 Mayıs 2014 Saat: 17:14
Öğrenme şenliğine vatandaşlardan yoğun ilgi
Öğrenme şenliğine vatandaşlardan yoğun ilgi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğrenme şenliklerinin 2’si İzmit Belediyesi önünde coşku ile kutlandı. İzmit’te bulunan Meslek Liseli öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen şenlikte 31 okul’un katılımıyla 45 stant kuruldu. Kurulan stantlarda öğrenciler hem görsel hem de yazılı olarak gerçekleştirdikleri atölye çalışmalarını vatandaşların beğenisine sundu.28 Mayıs günü saat 18.00’da sona erecek olan şenliğe İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar’da katılım gösterdi.

AMACIMIZ BİLİNÇLİ TOPLUM YETİŞTİRMEK

İzmit Belediyesi önünde gerçekleşen şenlikte konuşan kentimize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik Yaptığı konuşmasında bu yıl 2.’si düzenlenen öğrenme şenliklerinin bireylerin ve toplumun bilinçlenmesi açısından çok önemli bir proje olduğunu belirterek, ‘’Bu yıl öğrenme şenliklerinin öğrenen Türkiye’ye doğru ilerlemek amacıyla 2.’sini düzenliyoruz. Hızla gelişen toplumlarda bireylerin öğrenmesi açısından bilinçli toplumlar yetiştirmek açısında gerçekleşen bu öğrenme şenliklerini çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.


KOCAELİ EĞİTİM KENTİ OLACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in ardından kürsüye çıkan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yaptığı konuşmada çağdaş medeniyetlere ulaşmak amacıyla eğitime gerekli önemin verilmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘’ Biz medeniyetler yarışına katıldığımız günden beri eğitime en çok önem veren idarecileriz. Çünkü biliyoruz ki iyi eğitilmiş toplumlar bizden birkaç adım önde götürüyor bu medeniyet yarışını. Biz bu yarışta son 10 yıl içersinde birkaç kat aşama göstererek muazzam bir başarı kazandık. Eğer bu medeniyet yarışında en önde olmak istiyorsak öğrenmeye gerekli önemi vermek zorundayız. Bizim dinimizde ulu önderimizde eğitime neden önem vermek zorunda olduğumuzu söylediği sözlerle belirmiştir’’ diye konuştu.


HELALLİK İSTEDİ

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın ardından kürsüye çıkan İzmit İlçe Kaymakamı Osman Kaymak yaptığı konuşmasında eğitimin öneminden ve gençliğe olan güveninden bahsetti. Geçtiğimiz günlerde Valilik kararnamesi ile Tunceli Valisi olarak Tunceli’ye atanan Kaymak vatandaşlardan ve çalışma arkadaşlarından helallik isteyerek konuşmasına son verdi. Kaymak konuşmasında, ‘’ Bakanlığımız ülkemizde eğitim ve öğretime ne kadar değer verdiğini ürettiği hayat boyu öğrenme projeleri ile gösteriyor. Yakın zamanda Tunceli Valisi olarak atandım. Hepinizden helallik istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat