Özdilek

Eğitim

Öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebeti ile Darıca Hayvanat Bahçesi’nde çocukları ilk kez gördükleri hayvanlarla tanıştırarak onlara hayvan sevgisini aşılayıcı önemli bir etkinlik düzenlemişti. Büyükşehir bu anlamlı etkinliğin ardından Kocaeli’deki ilköğretim okullarına konferanslar düzenleyerek hem hayvan sevgisini aşılayıcı hem de hayvanlara nasıl davranılması gerektiği konularında öğrenciler bilinçlendirildi.
 
SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ile Kocaeli Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği konferanslar Kocaeli’nin tüm ilçelerindeki ilköğretim okullarında gerçekleşti. Bir hafta süren eğitimlerde sinevizyon gösterimi eşliğinde sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiği ve sokak hayvanları ile karşılaşıldığı zaman neler yapılması gerektiği gibi konularda öğrencilere bilgiler sunuldu. Eğitimlerde ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin modern hayvan barınağından getirilen sokak hayvanları ile öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.
 
KÖSEKÖY 17 AĞUSTOS OKULU
Köseköy 17 Ağustos İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen eğitimlere Büyükşehir Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan da katıldı. Eğitimlerden önce konuşan Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, sokak hayvanlarına yönelik yapılması ve yapılmaması gereken konularda öğrencilere önemli bilgiler sundu. Dilber, sokak hayvanlarında yaşama hakkının olduğunu ifade ederek öğrencilerden sokak hayvanlarına yönelik bir istek ve şikayeti olduğunda 153 numaralı Büyükşehir Zabıta ekiplerine veya ilgili belediye yetkililerine müracaat etmelerini belirtti.                         
 
UYGULAMALI EĞİTİM
Okul yöneticilerinin takdirini toplayan eğitimlerde sinevizyon gösteriminden sonra bir sokak hayvanına nasıl davranılması konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim de verildi. Kuyruğunu sallayan hayvana yaklaşmanın daha doğru olduğunu hırlayan ve havlayan köpeğe ise daha dikkatli davranılması gerektiğinin verildiği uygulamalı eğitimlerde öğrenciler önemli bilgiler edinmiş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat