Özdilek

Kültür/Sanat

Öğrencilerden Somali’ye 800 adet Kur’an-ı Kerim

Kampanyada toplanan 15 bin 200 lirayla 800 Kur’an-ı Kerim alan okul yöneticileri, bunları Somalili Müslümanlara gönderdi.

22 Mayıs 2019 Saat: 01:21
Öğrencilerden Somali’ye 800 adet Kur’an-ı Kerim
Öğrencilerden Somali’ye 800 adet Kur’an-ı Kerim

Öğrencilerden Somali’ye 800 adet Kur’an-ı Kerim

Okul tarafından Somaliler için düzenlenen kampanyada toplanan 15 bin 200 lirayla 800 Kur’an-ı Kerim alan okul yöneticileri, bunları Somalili Müslümanlara gönderdi.

Gölcük Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cahit Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Müslüman insanların bulunduğu Somali’de Kur-an-ı Kerim sayısının az olduğunu ifade etti.

Somali halkının Kur’an-ı Kerim eğitimi tahtaların üzerine yazı yazarak aldığını belirten Çetin, “Okul olarak dünyanın belirli yerlerine çok sayıda gerekli yardımları yaptığımızı duyan Somaliler, üzerinde yazı yazılan ‘loh’ adı verilen tahtayı göndererek bize Kur’an-ı Kerim gönderin talebinde bulundular. Biz de okul idaresi olarak bu konuyu öğrencilerimize aktardık. Öğrencilerimiz bu yardıma yönelik kampanya düzenlememizi istediler. Bu istek üzerine okulumuzda kampanya düzenlendi. Kısa süre devam eden bu kampanya sonucunda 15 bin 200 lira para birikti. Bu para tam 800 Kur-an-ı kerim alınacak miktarda. 800 adet Kur’an-ı Kerim kısa sürede toplanarak ilgili vakıf yetkilisine makbuz karşılığında teslim edilmiştir.” şeklinde konuştu. KOCAELİ (AA) –

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat