Özdilek

Ekonomi

Öğrenciler konut sıkıntısı çekmeyecek

KEMDER Başkanı Alper Hacıoğlu, üniversite tercihleri gereği Kocaeli’ye gelecek olan öğrencilerin kiralık konut sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.

6 Ağustos 2014 Saat: 16:58
Öğrenciler konut sıkıntısı çekmeyecek
Öğrenciler konut sıkıntısı çekmeyecek

Türkiye’nin çeşitli illerinden üniversite tercihi neticesinde ilimize okumak için gelen öğrenciler ilk olarak kiralık daire arıyor. Tercih sonuçlarının sona ermesi ile birlikte Kocaeli Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler yavaş yavaş ilimize gelmeye başlarken, okulların açılacağı eylülde ise sayı çok daha fazla artacak. Kocaeli Emlakçılar Derneği (KEMDER) Başkanı Alper Hacıoğlu ise kentimize gelecek olan öğrencilerin konut sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

Gazetemize konuşan Hacıoğlu, yaptığı açıklamada, Kocaeli’nin konut konusunda sıkıntısı olmadığını ve öğrencilerin bu konuda rahat edeceğini vurguladı. Hacıoğlu açıklamasında, “Her yıl öğrenci sayısı artsa da yeterli kiralık daire var. Kocaeli diğer iller gibi değil yani öğrenciye bir ön yargı da yok, rahatça kiralık daire bulabiliyorlar. Üniversiteye yakın alanlarda kiralık konutlar 400 ve 750 lira arasında değişiyor” dedi. Diğer yandan Hacıoğlu, tercihlerin belli olmasıyla bazı üniversite öğrencilerinin ev kiralamaya başladığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat