Özdilek

Sağlık

Ogan Nakilleri Darıca Farabi Hastanesinde Başarıyla Gerçekleşiyor

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören bayan hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin hemen ardından organ nakli transferi gerçekleştirildi.

15 Kasım 2013 Saat: 10:15
Ogan Nakilleri Darıca Farabi Hastanesinde Başarıyla Gerçekleşiyor
Ogan Nakilleri Darıca Farabi Hastanesinde Başarıyla Gerçekleşiyor

 

Hastane Yöneticisi/Başhekim Uzm.Dr.Ayhan Aktaş konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

          

        ‘’ Ülkemizde tedavileri yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün olacak hasta sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu güne kadar pek çok hasta organ vericisi bulamaması nedeniyle yaşamlarını kaybetmişlerdir. Her insanın  bir gün organ nakli ihtiyacı duyan hasta olabileceği unutulmamalıdır. Tüm Ülkemizde olduğu gibi bölge halkımızın  da organ bağışı  konusunda  daha duyarlı ve hassas  olmasını bekliyoruz. Sağlık Müdürlüklerine, Hastanelere ,Ehliyet alımı sırasında başvurdukları Emniyet Müdürlüklerine ve organ nakli yapan Merkezlere Organ bağışı için  başvurarak ‘’Doku ve Organ Bağış Belgesi’’ni kolaylıkla alabilirler.

           12.11.2013 tarihinde  hastanemiz  Yoğun Bakım Servisinde 12 gündür tedavi altında olan  54 yaşındaki bayan hastamızın  beyin ölümü gerçekleşmiş, hemen akabinde sorumlu hekimlerimiz hasta yakınları  ile organ nakli hususunda mutabakata vararak  gerekli izinleri almışlar ve Organ Nakli Merkezi ile irtibata geçmişlerdir. Kocaeli Üniversitesi’nden ve İstanbul Memorial Hastanesi’nden gelen nakil ekibi işbirliği ile yaklaşık 5 saat süren ameliyatla hastanın 2 böbreği ve karaciğeri alınmış ve nakil merkezine ulaşması sağlanmıştır.

            Hastamızın yakınlarına baş sağlığı diliyor, başka bir insanın hayata yeniden merhaba demesine vesile olan  ulvi kararı vermiş olmalarından dolayı tüm halkımız adına teşekkürü borç biliyorum.   ‘’dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat