Özdilek

Ekonomi

Odeabank ve Kavanlar İnşaat'tan Kocaeli'ne 200 Milyon Dolarlık Yatırım

İzmit'te hayata geçecek karma proje Symbol Kocaeli'ne 200 milyon dolar tutarında yatırım yapılacak.

15 Ağustos 2013 Saat: 18:20
Odeabank ve Kavanlar İnşaat'tan Kocaeli'ne 200 Milyon Dolarlık Yatırım
Odeabank ve Kavanlar İnşaat'tan Kocaeli'ne 200 Milyon Dolarlık Yatırım

İzmit'te hayata geçecek karma proje Symbol Kocaeli'ne 200 milyon dolar tutarında yatırım yapılacak. Çoklu bir yapıda inşa edilecek proje; alışveriş merkezinin yanı sıra otel, hastane ve kongre merkezini ihtiva edecek. Symbol Kocaeli'de Medicalpark Grubu Medicalpark Kocaeli Hastanesi ile, Hilton Worldwide da Hampton by Hilton markası ile yer alacak.

Projenin kredi anlaşmasının tarafları Odeabank ile Kavanlar İnşaat.

Kocaeli'nde başlayan projenin İstanbul Les Ottoman Otel'de yapılan tanıtım toplantısında konuşan Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Temmuz ayı itibariyle 12 milyar TL'lik aktif büyüklüğe ulaştıklarını söyledi. Bu miktar ile 6,5 milyar TL'nin üzerinde kredi büyüklüğü, 9 milyar TL'nin üzerinde de mevduat büyüklüğü elde ettiklerini aktaran Özkaya, "Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olmak için hızla yolumuzda ilerliyoruz." dedi. Bankaların sağladıkları kaynakları doğru projelere aktarmak ve Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlamakla mükellef olduklarını dile getiren Hüseyin Özkaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Müşterilerimize ve Türkiye'ye istihdam sağlayacak, iş sağlayacak, sanayinin gelişmesine yardımcı olacak ve Türkiye'nin büyümesine yardımcı olacak projeleri bulmak ve bunları finanse etmekle görevliyiz. Bizim açımızdan Symbol Kocaeliprojesi de bu saydığım özelliklere sahip. Çok hızlı ve başarılı bir şekilde çalışarak bu duruma geldik ve proje şu anda hayata geçiyor. Projenin önemi MarmaraBölgesi'nin de öneminden kaynaklanıyor. Hem sanayi hem de lojistik anlamdaMarmara Bölgesi ülkenin can damarlarından biri. Symbol projesi de ülkenin lojistik performansını bir üst seviyeye taşıyacak. 2 bin 600 kişilik bir istihdam öngörülüyor. Bu projede yer aldığımız için onur duyuyorum.""

Kavanlar İnşaat CEO'su Cengiz Kavan ise Türkiye'nin ikinci büyük yoğunluğa sahip şehirlerinden Kocaeli'nde Kavanlar olarak yer almaktan gurur duyduğunu belirtti. Symbol Kocaeli'nin bir yıl öncesinden bu güne getirilen bir proje olduğuna işaret eden Kavan, "Yanımızda Odeabank'ı görmek, bizim kadar hızlı düşünüp bu kadar kısa sürede Kocaeli'ye aşağı yukarı 105 milyon dolar ve bizim de öz kaynak olarak koyacağımız miktar ile 200 milyon dolarlık projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu da SymbolKocaeli'nin özel olarak hizmet vermek istedikleri projelerden biri olduğundan söz etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat