Özdilek

Ekonomi

Odabaş projelerini anlattı

MARSİAD tarafından geliştirilen, ancak henüz hayata geçirilemeyen projelerden ikisi, dün Başkan Bahri Odabaş tarafından düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı

21 Mart 2014 Saat: 12:58
Odabaş projelerini anlattı
Odabaş projelerini anlattı

MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, derneğin hayata geçirmek isteyip, henüz sonuçlandıramadığı 6 projesinden 2’sini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Şampiyon Hasan Gemici Spor Salonu önünde açıklama yapan Odabaş, siyasilerin sivil toplum kuruluşları ile ortak iş yapmaması nedeniyle kentin zarar gördüğünü söyledi.

 

SİYASİLERDEN ÖNDEYİZ

10 yıl önce Hasan Gemici Spor Salonu’nun arazisini belediyeden istediklerini belirten Odabaş, “Burası 22 dönüm arazi. İstedik, ama bir cevap alamadık. Arazi karşılığında 40 dönüm arazi verelim ve spor salonunu biz yapalım dedik, kabul etmediler” dedi. Alana İzmit Pişmaniyeciler Çarşısı yapmayı planladıklarını belirten Odabaş, “Bugün bile hiçbir siyasinin böyle bir projesi yok. Demek ki MARSİAD, siyasilerden önde” diye konuştu.

 

TRAFİĞE YÜK OLACAK

Spor salonunun şehir içinde kaldığını dile getiren Bahri Odabaş, “Buraya o kadar para harcandı, doluluk oranı yüzde 10. Burası ilerde kent trafiğine yük olacak. Biz salonu Yahya Kaptan tarafında yapacaktık” dedi. İzmit Pişmaniyeciler Çarşısı projesinde 50 dükkanın olacağını dile getiren Odabaş, şunları kaydetti: “Pişmaniye üretimi artacak. Üretim arttıkça çalışan sayısı artacak. 50 dükkanda 3’er kişi çalışsa 150 kişi çarşıda istihdam edilecek. Esnaf kazandıkça Kocaeli kazanacak.”

 

HAL MAĞDUR EDECEK

Gerçekleşmeyen diğer bir projenin de Gıda Toptancılar Sitesi ve Sebze Meyve Hali’nin kent dışına taşınması olduğunu belirten Bahri Odabaş, bu alanların kent içinde olduğunu ve girip çıkan yüzlerce aracın kent trafiğine yük olduğunu ifade etti. Bu alanların şehir dışına taşındığında, yüzlerce aracın otobandan giderek şehir trafiğine dahil olmayacağına dikkat çeken Odabaş, “Bu sayede İzmit trafiği yüzde 10-15 arasında rahatlayacak” dedi. Kullar’da yapılacak olan halin de kısa zaman sonra şehir içinde kalacağını vurgulayan Odabaş, “İnsanlar yine mağdur olacaklar” diye konuştu.

 

GÜÇLENMEMİZİ İSTEMİYORLAR

Projeler konusunda dönemin belediye başkanları, partilerin il ve ilçe başkanları, hatta bakanlarla görüştüklerini ifade eden Odabaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz mali destek değil, projelerimize olur istedik. Ama bunlar STK’ları siyasi dolgu malzemesi yapmak istiyorlar. MARSİAD, böyle bir kuruluş değil. Bizden rant elde edemeyeceklerini bildikleri için projelerimizi engelliyorlar.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat