Özdilek

Ekonomi

Odabaş,Esnaf üzerinde devlet terörü estiriliyor

Esnafa yapılan denetimlerde ve buna bağlı olarak kesilen para cezaları hakkında bir basın açıklaması yapan MARSİAD Genel başkanı Hükümete fena yüklendi.

10 Temmuz 2014 Saat: 12:39
Odabaş,Esnaf üzerinde devlet terörü estiriliyor
Odabaş,Esnaf üzerinde devlet terörü estiriliyor

 Cezalardan patlama noktasına gelindi

 

Bir taraftan ayakta kalma mücadelesi verirken bir taraftan devletin masa başında çıkarttığı yasa ve yönetmelikler kapsamında yapılan denetimler, yazılan astronomik cezalar ve ihdas edilen sağlık ve iş güvenliği eğitimi vs.adlar altında firmalara para ödemekten patlama noktasına geldi.

istihdamın  yaklaşık %70 ini, üretimin yaklaşık%95 ini karşılayan esnaf ve işadamlarımızı bu derece bunaltırsanız bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. görüştüğüm esnafın çoğu işyerini  kapatmak için çareler arıyor. bu gidiş çok kötü bir gidiştir. kimseye ihtiyacı olmadığını zanneden ak parti yöneticileri, insanları korkutup sindirdiklerini zannediyor. çoğu kişi ve kurum daha fazla perişan olmamak için sessiz kalmayı tercih ediyor fakat bu sessizlik hayra alamet değil!

bu esnaf ve üreticileri küstürür, bunaltır, moralini yok ederseniz. kimden vergi toplayacak, iş ve hizmeti kime yaptıracaksınız. ‘’insanı yaşat ki devlet yaşasın’’ diyerek iktidar olanlar maalesef devleti telafisi güç duruma sürükledillerinin farkında değiller.

buradan önce siyasi iktidarı ve bu denetim ve cezaları uygulayan memur ve bürokratları uyarıyorum bindiğiniz dalı kesiyorsunuz bu yanlışlardan derhal geri dönün.

ileriki günlerde hangi kurumların hangi miktarlarda cezalar yazdıklarını, belgeleri ile açıklayacağım. eskiden cezalar genellikle polis tarafından kesilirdi, şimdi tarım il ve ilçe müdürlükleri, çalışma bakanlığı başta olmak üzere her kurum ceza yazıyor.

siyasi iktidar devletin satacağı bir şeyi kalmadığı için dolaylı vergiler ve cezalarla bütçeyi artırmaya çalışıyor fakat bu sistem yakında çökeceğe benziyor.

diğer sivil toplum kuruluşlarını da kafalarını kumdan çıkararak gerçekleri haykırmalarını aksi takdirde korkunun ecele fayda vermeyeceğini öneririm, ayrıca sıkıntı çeken esnaf ve işadamlarımızı sıkıntılarını bize bildirmelerini (isimlerinin açıklanmayacağını sadece bilgi edindirmelerinin bile büyü katkısı olacağını)tavsiye ederim.   

                                                                                                                                                                                                                       Bahri Odabaş

      MARSİAD Genel Başkanı                                                   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat