Kültür/Sanat

Nurettin Rençber, Derinceli hayranlarıyla buluştu

Türk Halk Müziği’nin günümüzdeki güçlü seslerinden biri olan Nurettin Rençber, Derinceli Türkü dostlarıyla buluştu

4 Aralık 2012 Saat: 12:06
Nurettin Rençber, Derinceli hayranlarıyla buluştu
Nurettin Rençber, Derinceli hayranlarıyla buluştu

Derince Belediyesi’nin Derince Eğitim ve Gelişim Projesi (DEREG) kapsamında düzenlediği etkinlikler çerçevesinde ünlü halk ozanı Nurettin Rençber, Derinceli Türkü dostlarıyla buluştu. 2012 yılı başında ‘Lal Resimler’ adıyla çıkardığı albümüyle bir kez daha hayranlarının gönlünü fethetmeyi başaran Nurettin Rençber, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın davetlisi olarak geldiği Derince’de birbirinden güzel şarkılarıyla Derinceliler’i coşturdu. “Pir Sultan Abdal’dan Aşık Veysel’e” isimli etkinlik çerçevesinde düzenlenen konserde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi doldu taştı. Konser öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Alemdar, ünlü halk ozanını beğenerek dinlediğini ifade ederek, sanatçıya teşekkür etti.

 

Kadına şiddet olmaz!

Aşk Sana Benzer, Ne Yeminler Bozdum, Leylim Ley, Ezo, Eski Yara, Vakti Geldi gibi birçok eserini seslendiren Nurettin Rençber’e hayranları eşlik ederken; Rençber, toplumsal mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Kadına yapılan şiddeti eleştiren Rençber, “ Atalarımız, ‘Sen ağlama kirpiklerin ıslanır, ben ağlıyım ki belki gönül uslanır’ diyordu şimdi ise ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ diyoruz” diyerek kadına olan bakış açısının değiştiğine dikkat çekti. Konserine Aşık Veysel’in ‘Gidiyorum gündüz gece’ adlı eseriyle son veren Rençber’e Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar tarafından çiçek takdimi yapılırken; Rençber de Başkan Alemdar’a kendisini Derinceli hayranlarıyla buluşturmasından ötürü teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat