Özdilek

Kültür/Sanat

Nuh çimentoya protesto

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

Nuh Çimento’nun ‘4. üretim hattı’ adıyla bölgede yapacağı yeni yatırımla ilgili olarak yapılan 3. ÇED toplantısı, yine halkın düdüklü protestosuna sahne oldu,

 

Nuh Çimento`nun 4. üretim hattı yatırımıyla ilgili yapılan 3. ÇED toplantısı Hereke`deki KOÜ Sosyal Tesisleri`nde geniş katılımlı bir toplantıyla yapıldı. Toplantıya; Nuh Çimento Üretim Müdürü Nail Satıcıoğlu, İl Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı Şennur Yıldız, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Kaçar, Körfez Belediyesi CHP`li meclis üyesi Tuğman Kayalı ve Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altunok ile Hereke halkı katıldı.

ÇİMENTO`YA KURBAN
ÇED toplantısının daha önceki toplantılara kıyasla oldukça kalabalık olması dikkat çekti. Nuh Çimento Üretim Müdürü Satıcıoğlu`nun faaliyetler hakkında bilgi vermesinin ardından, PRD Çevre Yatırımları Planlama ve İnşaat Ltd. Şti. firması tarafından hazırlanan faaliyet raporunun okunmasının ve ardından halkın görüş ve önerilerinin alınmasının planlandığı toplantıda Nuh Çimento yetkileri, yine halkın tepkisiyle karşılaştı.

3. KEZ ERTELENDİ
Sıklıkla sert tartışmaların ve karşılıklı atışmaların yaşandığı toplantıda halk “Çimentoya kurban olduk. Kömür kokusuna, pislik kokusuna kurban olduk” dedi, düdük çalarak toplantının yapılmasına engel oldu. Toplantı sonunda tutanak tutuldu ve halkın Nuh Çimento`nun 4 No`lu üretim tesisinin kapasite artırımıyla ilgili toplantısının yapılmasını istemediği belirtildi, toplantı 3. kez ertelendi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat