Özdilek

Turizm

Nuh Çimento Protesto edildi KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kanser olmak istemiyoruz. İlçemize katkınız yok” diyen Herekeliler, Nuh Çimento’nun kapasite artırımı konusundaki ÇED toplantısını alkış ve düdüklerle protesto ederek, engelledi.

Kanser olmak istemiyoruz. İlçemize katkınız yok” diyen Herekeliler, Nuh Çimento’nun kapasite artırımı konusundaki ÇED toplantısını alkış ve düdüklerle protesto ederek, engelledi

Geçtiğimiz günlerde POSCO`nun ÇED raporuyla ilgili bilgilendirme toplantısını düdük ve alkışlarla protesto eden vatandaşlar, bu kez benzer tepkiyi Nuh Çimento`ya verdi. Hereke Akyar mevkiinde Nuh Çimento tarafından yapılması planlanan “1 No`lu Döner Fırın Modernizasyonu ve Kapasite Artışı” projesiyle ilgili çevresel etki değerlendirme yönetmeliğinin ilgili maddesi uyarınca halkı kapasite artırımı konusunda bilgilendirmek ve projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere halkın katılımıyla toplantı düzenlendi.

HALK İZİN VERMEDİ
Nuh Çimento Sanayi A.Ş. yetkilileri, Hereke halkı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği ÇED toplantısında, Hereke halkının protestosuyla karşılaştı. Hereke Sahili`ndeki KOÜ Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen toplantıda halk ve sivil toplum örgütü temsilcileri, alkış ve ıslıkla protesto ettikleri Nuh Çimento temsilcilerinin toplantı yapmasına izin vermedi.

CHP`LİLER ORADAYDI
Toplantıya; İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kaçar, İl  Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı İlyas Çiçek, Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok, CHP İl Çevre Komisyonu Üyesi Ersin Ergün, Halkevleri temsilcisi Ümit Şeker, CHPKörfez İlçe Başkanı Fatma Koçkar ile ilçe yöneticileri de katıldı.

DÜDÜKLÜ PROTESTO
Toplantıyı İl Çevre ve Orman Müdür  Yardımcısı İlyas Çiçek açıp, raporun sunumu için sözü Nuh Çimento Üretim Müdürü Nail Satıcıoğlu`na verdi. Bu esnada salonda bulunan grup bir anda hep birlikte düdüklerini çıkarıp çalmaya ve olanca güçleriyle alkışlamaya başladı. Karşılaştığı protesto karşısında ne yapacağını şaşıran Satıcıoğlu, konuşma yapamadı.

İKİ GRUP TARTIŞTI
Öte yandan salonda bulunan Nuh Çimento`da çalıştıkları belirtilen bir grup da toplantının yapılmasını ve rapor hakkında bilgilenmek istendiklerini söyledi. Bunun üzerine, iki grup arasında sözlü tartışma başladı. Özellikle Altunok, Kaçar, Koçkar, Müzeyyen Topçu Tan, istenilen ÇED raporunun Hereke`ye büyük zarar vereceğini savunarak raporun sunulamayacağını belirten sözler sarf etti.

TUTANAK TUTULDU
İlyas Çiçek, bu şartlarda toplantının yapılmayacağını, toplantı yerinde bulunduklarını ancak yapılacak toplantıyı vatandaşın protesto etmesi nedeniyle iptal ettiklerini belirtti ve bir grubun istemesine rağmen tutanağı okuyarak imza altına aldı. Çok sayıda güvenlik kuvvetinin hazır bulunduğu toplantıda gerginlikler kısa sürede yatıştırıldı.

VATANDAŞIN TEPKİSİ
Nuh Çimento yetkililerinin açıklama yapmayı istemesi üzerine Nuh Çimento`nun Hereke`ye pis koku dışında hiçbir şey kazandırmadığını söyleyen vatandaşlar, Nuh Çimento Limanı`ndan ihracat yapılmadığını ve Hereke`ye bir katkısının olmadığını ileri sürdü. “Kanser olmak istemiyoruz” diyen Herekeliler,  ÇED raporuna tepki gösterdi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat