Özdilek

Sağlık

Nöbete gitmeyen doktorları kutluyorum

Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına, farklı kurum olan hastanelerin acil servislerinde usulsüz nöbet tutturulması ile ilgili olarak Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker şube binasında basın aç

2 Mayıs 2014 Saat: 18:16
Nöbete gitmeyen doktorları kutluyorum
Nöbete gitmeyen doktorları kutluyorum

1 Mayıs’tan başlayarak üç gün boyunca, kendilerine yapılan “fazladan görevlendirmeyi” protesto etmek için nöbet yerlerine gitmeyen doktorları kutladığını söyleyen Çeker, “1 Mayıs günü emek ve dayanışma bayramında haksız ve hukuksuz olan çalışanın dinlenme hakkını gasp eden nöbete tepki gösterip, gitmeyen aile hekimlerimizi ve aile sağlığı çalışanlarını kutluyorum” dedi.

Nöbete gitmeme eyleminin ilk günü olan 1 Mayıs’ta ilimizde yüzde 75 oranda bir başarı elde edildiğini vurgulayan Çeker, “Birinci gün itibarı ile ilimizde yüzde yüze yakın, ülke genelinde ise aldığımız bilgilere göre yüzde yetmiş beş yakın  bir başarı elde edilmiştir. Dün nöbet yerine gitmeyerek hukuksuzluğa karşı en net tavrı koyanlar mutlaka kazanacaklardır. Çalışanlar hak ve hukuk için yaptığı mücadeleye adlarını altın harflerle yazdırmışlardır. Zulme rıza göstermeyenlerin ve haksızlık karşısında suskun kalmayanların onurlu tavrı tüm çalışanlara da örnektir” diye konuştu.

Nöbete gitmeyen sağlık personelinin, bazı toplum sağlığı hekimleri ve hastane yetkileri tarafından tehdit edildiğini söyleyen Çeker, “Usulsüz yazılan nöbetleri gitmeyenleri Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanını kimse hiç kimse tehdit edemez, buna hakkı da yetkisi de yoktur. Kendisini amir sanan ama davranışlarına bakıldığında amirlik den uzak dan yakından ilgisi olmayan bu şahsiyetleri buradan uyarıyoruz. Bu tür davranışlara yeltenmeyin. Bu davranışlarınız tespit edildiğinde gerekli hukuki süreci sendika olarak başlatacağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat