Özdilek

Kültür/Sanat

Nikomedialı dansçılar Avrupa’dan döndü

İlimizin başarılı halk dansları toplulukları arasında yer alan ve adından söz ettiren Nikomedia Halk Dansları Topluluğu Gençlik Spor Kulübü, 13 Avrupa ülkesini kapsayan turlarını tamamlayarak ilimize geri döndü.

30 Ağustos 2014 Saat: 18:02
Nikomedialı dansçılar Avrupa’dan döndü
Nikomedialı dansçılar Avrupa’dan döndü

Nikomedia Halk Dansları Topluluüu, 5-20 Ağustos tarihleri arasında Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Fransa, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan’ı ziyaret etti.

 

POLONYA’DA FESTİVAL

Ayrıca Nikomedia Halk Dansları Topluluğu, 13-18 Ağustos tarihleri arasında Polonya’nın Nysa şehrinde düzenlenen 9. Uluslararası Folk Fiesta Folklor Festivali’ne katıldı. Ekip, festivalde Kırklareli, Trabzon ve Üsküm yöresi folklor oyunlarını sergiledi. Bununla da kalmayan Nikomedia Halk Dansları Topluluğu, festivalde Aşık ile Maşuk seyirlik oyununu da sergileyerek ülkemizi ve kentimizi en iyi şekilde temsil etti.

 

EN İYİ PERFORMANS

Nikomedia Halk Dansları Topluluğu, beş gün boyunca devam eden ve 12 ülkenin katıldığı festivalde bir de ödül alarak göğsümüzü kabartmayı başardı. Ekip, festivalde En İyi Performans Ekibi ödülünü almayı başardı. Nikomedia Halk Dansları Topluluğu Gençlik Spor Kulübü Başkanı Enis Üstüntaş da yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Öte yandan Avrupa’ya giden kafilede Meltem Öztürk Başyiğit eşliğinde 32 dansçı, 4 müzisyen, 4 yönetici, 2 Şoför yer aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat