Özdilek

Güncel

Nijeryalı kaçaklar yakalandı

İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda kaçak yollarla Türkiye’ye giren ve film çekiminde çalıştırılmak üzere İzmit’e getirilen 21 Nijeryalı yakalandı

20 Haziran 2013 Saat: 16:00
Nijeryalı kaçaklar yakalandı
Nijeryalı kaçaklar yakalandı

Hakkında arama kararı bulunan bir şahsı almak için İzmit Karabaş Mahallesi Kuruçeşme Sokak’ta bulunan bir adrese giden polis ekipleri İstanbul’dan İzmit’e film çekimi için getirilen ve çalışma izni bulunmayan 21 Nijeryalıyı gözaltına aldı.

 

Alınan bilgilere ve iddialara göre; Hakkında 2 farklı olaydan aranması bulunan bir şahsı almak için Karabaş Mahallesi Kuruçeşme Sokak No: 17 adresindeki apartmana giden İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri kapıyı çaldığında, kapı Nijeryalı bir kişi tarafından açıldı. Nijeryalı bir şahsın kapıyı açması üzerine polis ekipleri eve girerek arama yaptı. Eve giren polis ekipleri evde toplam 7 zenci şahsın bulunduğunu gördü ve şahısları gözaltına aldı.

 

14 KİŞİ DAHA VAR

Yapılan incelemelerde 14 Nijeryalının daha olduğunu öğrenince şahısların peşine düştü. Şahıslardan alınan plaka üzerine çalışma başlatan polis, içinde 14 zencinin bulunduğu minibüsü Salim Dervişoğlu 42 Evler Mevkii’nde durdurdu. Hakkında iki ayrı suçtan yakalama kararı bulunan aracın Türk şoförü İbrahim T. ile araçta bulunan 14 zenci daha gözaltına alındı.

 

SINIR DIŞI EDİLDİLER

Gözaltına alınan 21 Nijeryalı İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınan Nijeryalılar İstanbul’dan film çekimi için İzmit’te getirdiği iddia edilen N.D., S.Y, F.S., H.T. ve İ.T adlı şahısları da gözaltına alındı. Yapılan incelemede 21 Nijerya uyruklu olduğu 20 tanesinin kaçak yollarla Türkiye’ye girdiği, sadece birinin pasaportunun olduğu belirtildi. İşlemleri tamamlanan ve pasaportu olmayan 20 zanlı Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek sınır dışı edildi.

 

147 BİN TL CEZA

N.D., S.Y, F.S., H.T. ve İ.T adlı şahıslar 21 Nijeryalıyı İzmit’te film çekimi için getirdikleri öğrenildi. Şahıslara kaçak işçi çalıştırdıkları için 147 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca N.D., S.Y, F.S., H.T. ve İ.T şahıslar ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat