Özdilek

Kültür/Sanat

Nevzat Yıldırım’ın Fotoğrafları İstanbul Fotoğrafevi'nde Sergilenecek

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

Sekiz okuldan 15 başvurunun değerlendirilerek kazananın belirlendiği yarışmada jürinin en çok ilgisini çeken fotoğraflar, Nevzat Yıldırım'ın 'Üretmek Özgürleştirir' isimli çalışması oldu. Yarışmaya katılan eserlerin seçimi Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nden Anne Havinga ile Karen Haas tarafından yapıldı. Yarışma sonucunda 6 bin dolarlık ödülün de sahibi olan Nevzat Yıldırım'ın fotoğrafları, dünyanın en saygın müzeleri arasında gösterilen Boston Güzel Sanatlar Müzesi koleksiyonu için satın alındı. Yıldırım'ın, ödül alan eserleri artık "Boston Güzel Sanatlar Müzesi" koleksiyonu içinde yer alacak.

Yıldırım'ın siyah-beyaz fotoğraflarından etkilendiklerini söyleyen iki küratör, Anne Havinga ve Karen Haas, "Atölyesinde oturan genç süpürge yapımcısını betimleyen fotoğrafında görüldüğü gibi baskıları hem güç hem güzellik yansıtıyor. Çocuk ya da yetişkin, fotoğraflarının konusunu oluşturan insanlarla ilgili anlayışı henüz 20'li yaşlarında olan birisinde sıkça görülen bir özellik değil. İnsan emeğini belgeleyişindeki bu üslubu unutmak zor olacak." diyor.

Genç sanatçı, yarışmaya gönderdiği 'Üretmek Özgürleştirir' isimli foto-röportaj çalışmasında alın teriyle çalışan genç-yaşlı insanların emeğini konu ediniyor. Fotoğraflardaki madencinin, hurdacının, zanaatkârın yorgunluğa meydan okuyan bakışları, emeğinin farkına vardıkça, alın terine sahip çıktıkça özgürleşen zihinlerin öyküsünü anlatıyor.

Amerikan Türk Cemiyeti ve Moon and Stars Project tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflar, 27 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fotoğrafevi'nde sergilenecek

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat