Özdilek

Güncel

Nevzat Doğan Çalışmalarını Anlattı

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi'nin 2013 yılı başından beri yürüttüğü çalışmaların değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenledi.

21 Mart 2013 Saat: 20:54
Nevzat Doğan Çalışmalarını Anlattı
Nevzat Doğan Çalışmalarını Anlattı
İzmit Medya Evi'nde Başkan Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Elgin, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Ak Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ve ilimizde görev yapan basın mensupları katıldı. Üç ay aralıklarla yapılacağı açıklanan basın toplantısında konuşan Başkan Doğan, "Sizlere sunmak için hazırladığımız dosyaya bakınca üç ay içinde çok iş yaptığımızı bir kez daha gördüm. Ama bunu görmek bizi rehavete düşürmek yerine daha çok hizmet için motive ediyor. İzmit'i hizmetlerle dolu aylar, yıllar bekliyor" dedi.

Klasik belediyecilik faaliyetleri dışında İzmit Belediyesi'nin üç ay içinde yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Doğan, "Vatandaşımızı belediyeye getirme yerine biz vatandaşımızın yanına gitmeye devam ediyoruz. Haftada iki kere müdürlerimizle mahallelere gidiyoruz. Vatandaşlarımızla yüz yüze gelerek enerji alıyor ve sorunları yerinde çözüme kavuşturabilmeyi istiyoruz. 3 ay içinde 32 mahallemizi dolaştık. Sadece müdürlerimizle değil ayrıca programlarla da mahalleleri ziyaret ediyoruz. Ben saat ikiden önce belediyeye gitmiyorum. Belediyecilik masa başından ziyade vatandaşın yanında yapılan bir iştir" dedi.

İzmit'in yaşlı dostu bir şehir olduğuna vurgu yapan Doğan, "İzmit'in büyükleri, İzmit'in emeklileri Türkiye'deki en şanslı yaşlılardır. İlk kez Yeni Mahallede hizmete açtığımız Emekli Evleri'nin sayısı bugün 12' ye ulaştı. Son 3 ay içinde 2 yeni Emekli Evi açtık. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda yeni Emekli Evi çalışmalarımız devam ediyor. Emekli Evlerinin sayıları artacak" dedi. İzmit'te kurulmasını hedeflediği, "Yaşlı Yaşam Evleri Projesi" için çeşitli görüşmeler yaptığını ve konunun takipçisi olduğu bilgisini veren Başkan Doğan, "Yaşlılarımız için Ara Bakım Merkezleri kurulmasını sağlamayı hedefliyorum. Bunun içinde gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapıyorum. Eğer uygulanabilirse Kocaeli bu çalışma ile yine örnek olacaktır" dedi.

İzmit Belediyesi Gençlik Birimi tarafından 3 ay önce başlatılan, 'Geleceğe Ziyaret" projesi ile 3 bin 900 öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Başkan Doğan, son sınıfta okuyan tüm öğrencilere meslek testi uygulamasının yapıldığını hatırlattı. "Gençlerimizi sağlam adımlarla geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Gençler bu şehrin geleceği" diyen Başkan Doğan yaz aylarında gençlere yönelik etkinliklerin artacağını söyledi. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin inşaatının hızla devam ettiği belirten Doğan, "Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 5 milyon TL'lik sözleşmeyi imzaladık. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi bu yıl sonunda bitecek. İzmit Belediyesi en büyük projesini kadınlara yapıyor. Burası kadınlarımıza ne kadar önem verdiğimizi kanıtlıyor. Biz şehrimize kaynaklar aktarıyoruz. Belediye başkanının en büyük görevlerinden biri şehre kaynak üretmektir. Biz bunu yapıyoruz. Bugün Cephanelik Spor Tesisi'nde 4 milyon TL'lik parayı transfer ettik. Bunlar çok önemli paralar. Birçok projemiz için pek çok kaynak üretiyoruz. Bu gün olduğu gibi bundan öncede şehirde para vardı. Ancak para iyi yönetilmiyordu. Parayı yönetemezsen proje üretemezsin, işçinin parasını veremezsin. Sonrada işçiler kapıda eylem yapar, halk gereken cevabı verir" dedi.

"Sanatla içi içe, sanat dostu bir belediyeyiz" diyen Başkan Doğan Kültür ve Sanat Platformu ve Bedri Rahmi Eyüboğlu, Çocuk-Genç, Sanat Eğitim Röprodüksiyon Müzesi'nin çalışmalarını anlattı. Doğan "bu kent sanayi kenti kimliğinden sıyrılıp sanat kenti olacak" dedi. Doğan, "Milliyetçilik, vatanseverlik vatanda hizmet etmekle olur sözle olmaz. Onun için biz sahiciyiz. Çok iş yaptık ama beni en çok etkileyen Kınalı Asker Parkı'dır. Orası bir okuldur. Çanakkale okuludur. Bütün çocuklarımızı alacağız oraya götüreceğiz hepsine anlatacağız. Kocaeli'nde Çanakkale ruhu çocuklarımızda güçlenecek. Son üç ay içinde tarihle ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Atatürk'ün vasiyetini yerine getirdik. Yahya Kaptan anıtını açtık. Asker Çeşmesi'ni ve Milli Kimlik ve Direniş Anıtı'nı hizmete açtık" dedi.

Yaptıkları çalışmalar ile İzmit'e ayrı bir vizyon kattıklarını söyleyen Doğan, "Şehrin eli yüzü düzelmeye başladı. Cumhuriyet Parkı, Acısu Parkı'mız bitti. Çok eleştiri alıyordu Acısu Parkı. Eleştirenler şimdi gelsin, aynı şeyi söyleyebilecek mi? Şirintepe'deki Eko Park projesi de önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Yapılan bu hizmetler İzmit'in kaderini değiştirmektedir" şeklinde konuştu. Doğan ayrıca, mahallelere konaklar yaptıklarını, yüz binlerce kişiye ücretsiz çorba dağıttıklarını, park sayısını her geçen gün arttırdıklarını, belediyenin modern bir arşive kavuşmakta olduğunu da sözlerine ekledi. İzmit'te bazı tuvaletlerin ücretsiz olacağını söyleyen Doğan, "Biz sözümüzün eriyiz. Ama hepsinin zamanı var. Şehrimizde WC'lerin hepsi ücretliydi. Biz ücretsiz olacak dedik. Bu konuda kademe kademe ilerliyoruz. Mehmet Ali Paşa ve Kuruçeşme'de ücretsiz.

Cumhuriyet Parkı ve Yeni Cuma Parkı'ndaki tuvaletlerde

ücretsiz olacak. Cumhuriyet Parkı 2 ay içinde ücretsiz olarak açılacak. Yeni Cuma'da aynı tarihte ücretsiz olacak. Gelecekte Fevziye'de ücretsiz olacak" şeklinde konuştu. Ulaşım Master Planı'nda İzmit merkezi ile ilgili olarak bir projenin yer almaması konusunda ki eleştirilere katıldığını belirten

Başkan Doğan, "Eleştirilere ben de katılıyorum. Şehrin merkezinin yayalaştırılması ile ilgili adımlar atılması, otoparkların devreye sokulması lazım. Ulaşımda yeni argumanlar kullanılması gerekiyor" şeklinde konuştu. İzmit genelinde yapılan anketle ilgili açıklamalarıyla ilgili de konuşan Doğan, "Anketlerle ilgili çıkan sonuçlar bizim için sürpriz değil. İzmit bizim hizmetlerimizi beğeniyor. Birçok vatandaşla bir araya geldiğimizde, 'size oy vermedik ama takdir ediyoruz' diyorlar. 'Herkesin belediyesi, herkesin belediye başkanı' sloganıyla çalışıyoruz. Bizim çabamızda buydu zaten. Bu diğer partilileri de kucakladığımızın göstergesidir. İzmit halkı Ak Parti belediyeciliğini sevdi ve onayladı. Anketlerde bir eksiğimiz çıktı. O da insanların projeleri tam bilmemesi. Projeleri vatandaşa anlatmamız gerekiyor" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat