Özdilek

Güncel

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI, OYUNLAR OYNANDI

Baharın temsilcisi Nevruz Bayramı, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev’in katılımıyla kutland

21 Mart 2013 Saat: 21:14
NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI, OYUNLAR OYNANDI
NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI, OYUNLAR OYNANDI
Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Nevruz Bayramı etkinliği Doğu Kışla Parkı`nda gerçekleşti. Kent protokolünün yoğun ilgi gösterdiği Nevruz Bayramı`nda vali Ercan Topaca, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve davetliler yer aldı.
 
KARDEŞLİĞİN TEMSİLCİSİ
İlimizdeki bazı liselerinde hazır bulunduğu tören ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Törenin devamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, bir konuşma yaptı. Zamburkan, Nevruz`un önemine değinerek, Türk milletini bir birine bağlayan bir ateş olduğunu ifade etti. Ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Nevruz Bayramı`nı kutlarken tüm dünyada kardeşliğin ve birlikteliğin temsilcisi olduğunu belirtti. 
 
NEVRUZ TATİL OLSUN
Sonrasında Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türk dünyasının ortak bayramı olan Nevruz`un güzel ve anlamlı kutlanmasının devam etmesini dileyerek, tüm Türk cumhuriyetlerinde olduğu gibi Türkiye`de de Nevruz Bayramı`nın tatil olmasını istedi. Son olarak ise vali Ercan Topaca, bir konuma yaptı. Topaca, “Nevruz hiçbir zaman bir mezhebin bir ırkın bayramı olmamıştır. Türk tarihinde çimento görevini üstlenmiştir.
 
ABD DE BAYRAM İLAN ETTİ
Nevruz`u sadece Türk dünyası ya da belli bir coğrafyası değil ABD de bayram olarak ilan etmiştir. Bütün dünyanın bayram olarak kabul etiği Nevruz`un gece ve gündüzün eşit olduğu günün, aramızdaki kardeşliğin yeniden başlattığı bir gün olarak kabul edeceğiz” dedi. Program baharı simgeleyen şiirlerin okunması, Karadeniz yöresine ait halkoyunları gösterisi ve Kırım Tatar Halk Dansı ve sanatçılarının şarkılarıyla devam etti. 
 
NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI
Şarkıların sonrasında protokol yumurta tokuşturma yarışına girerken AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, birinci oldu. Sonrasında protokol Kocaeli`nin vazgeçilmezi olan pişmaniye çekimini yaparken tadına bakmayı da ihmal etmedi. Nevruz ateşi yakan protokol, Türk süsleme sanatı olan Ebru tanıtım standı gezdi ve Ebru sanatı yaptı. Son olarak ise Yörük çadırını gezen protokole Osmaniye keyfiyesi hediye edildi ve etli pilav ikram edildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat