Özdilek

Kültür/Sanat

Nermin Demirkol Sergi Açtığı Sırbistan'dan döndü

Sırbistan Sancak Bölgesi, Novi Pazar'da, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Öğretim Üyesi Nermin Demirkol Türkiye'de Seramik Fotoğraf Sergisi ve program öğrencilerinin çalışmalarının sergilenmesi ile festivalde yer

29 Ağustos 2017 Saat: 19:57
Nermin Demirkol Sergi Açtığı Sırbistandan döndü
Nermin Demirkol Sergi Açtığı Sırbistan'dan döndü

Sırbistan Sancak Bölgesi Novi Pazar'da, Unutulmuş Değerler Festivali kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik Cam ve Çinicilik Programı Koordinatörü Nermin Demirkol Türkiye de Seramik Fotoğraf Sergisi ve program öğrencilerinin çalışmalarının sergilenmesi ile festivalde yer aldı.

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik program koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Nermin Demirkol'un hazırlamış olduğu, Türkiye'de Seramik Fotoğraf Sergisinde İznik, Avanos, Kütahya gibi önemli seramik, çini merkezleri, müzeler ile Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu, Odun pişirim Sempozyumu gibi ülkemizde ki önemli seramik ile ilgili sempozyumlardan görüntüler yer almaktadır. 

Kartepe Belediyesi Unutulmuş Değerler Festivali'nde yer alan Türkiye'de Seramik Fotoğraf Sergisi ve Seramik sanatı standını Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bişevac, Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sulyevic ve Belgrad Türkiye Büyükelçisi Tanju Bilgiç, STK Temsilcileri ziyaret etti. 

Demirkol, çok keyifli bir festival ve sergi geçirdiklerini, Türkiye'de ki önemli seramik merkezlerini tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. 

Festivalde Türkiye'den giden Halk Oyunları Topluluğu, Sırbistan Halk Oyunları topluluğu, Kocaeli Çocuk Mehteran Takımı da gösteri yaptı. Osmanlı Okçuluğu tanıtıldı.

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Programı yanı sıra halk eğitim merkezleri, STK'lar, Kültür Bakanlığı cam, çini ve el sanatları sanatçıları da festivalde stant açarak Türkiye'yi temsil etti.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat