Özdilek

Siyaset

Neden bu isimler başkan yardımcısı yapıldı?

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, İzmit Belediye Başkan yardımcı olarak atanan kişiler konusunda ciddi sıkıntı duyduğunu dile getirdi.

5 Mayıs 2014 Saat: 18:03
Neden bu isimler başkan yardımcısı yapıldı?
Neden bu isimler başkan yardımcısı yapıldı?

Her Pazartesi akşamı haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesi basın mensupları ile bir araya gelen CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, “ İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın atadığı başkan yardımcıları için kaygılarını dile getirdi.

30 Marttan sonra yaklaşık 5 hafta geçti diyerek sözlerine başlayan CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, “ Hayat devam ediyor. Biz halkımızın bize vermiş olduğu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. 35 günlük süre içerisinde belediye ve belediye başkanlarının yapmış olduğu tasarrufları ana muhalefet ilçe başkanı olarak takip ediyoruz. Bu konuda bazı endişelerim var” dedi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın göreve getirdiği başkan yardımcıları İle ilgili ciddi endişem var diyerek sözlerine devam eden Yıldırım, özellikle dışarıdan gelen başkan yardımcılarının bölgeyi yeterince tanımadıklarını, İzmit halkının var olan sıkıntılarını çözme noktasında uzak olduklarını düşünüyorum.  İzgaz’dan bir yöneticinin transfer edilmesini doğru bulmuyorum. Kentin alanı 3, 4 kat büyümüşken ciddi imar sorunları olan belediye bölgeye hakim bir yöneticiyi atamasını arzu ederdik. Teknik ve imar konularında görevlendirdiği isimlerin bölgeyi iyi tanıması gerekirken İzmit’le alakası olmayan tamamen siyasi tercihlerle getirilen bu kişiler ile ilgili ciddi sıkıntı duyuyoruz” diye konuştu.

Doğan’ın İzmit’in yetiştirdiği yurttaşlarımızdan bölgeyi bilen siyasi başkan yardımcılarını da görevlendirdiğini söyleyen Yıldırım,  bunlardan biri de Hasan Ayaz’dır. Belediye başkan yardımcılarını belirlemek tabi ki başkana aittir. Biz sadece kaygılarımızı dile getiriyoruz” dedi. Doğan’ın sürekli Turizm kenti İzmit diye konuştuğunu söyleyen Yıldırım, “ Bu kadro ile projelerini gerçekleştireceğine ben inanmıyorum. Turizm demek otel işletmeciliği demek değildir. Otel işletmeciliği mantığıyla bir turizm kenti yapılamaz. İzmit’in tarihsel kurgusunu öne çıkararak yapılmalı. Otelcilik konusunda uzman kişilerle turizm kenti yapılması konusunda kaygılarımız var” dedi.

Hayat devam ediyor ve siyaset de devam ediyor diyen Yıldırım, “17 Mayıs 2014 tarihinde İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde Danışma Kurulu Toplantını yapacağız. 12.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştireceğimiz toplantıya herkesi davet ediyoruz. Uluorta kahve köşelerinde partiyi tartışan arkadaşlara sesleniyorum. Danışma kuruluna gelin ve eleştirilerinizi burada yapın “ dedi. Danışma kurulundan sonra partinin geleceği ile ilgili çalışmalarımızı birlikte yapalım diyen Yıldırım, “ Basında yer alan İlçe yöneticilerinin disiplin kuruluna sevki ile ilgili konu var. Yönetim deki arkadaşlarımızın disipline gönderilmesi söz konusu değildir. 8 Şubattaki seçimle ilgili isim ve kararlar istendi. Disipline sevk edilmiş değiller. Basında çıkan ve sizleri yanlış yönlendiren bilgi kirliliğini ortadan kaldıralım “ diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat