Özdilek

Güncel

NATO hattı havaya uçtu

Körfez ilçesinde NATO akaryakıt hattından zaman zaman boruyu delerek yakıt çalınıyordu. Hırsızlar bu kez boruyu patlattı, koca bir mahalle neredeyse havaya uçacaktı.

29 Ocak 2014 Saat: 23:48
NATO hattı havaya uçtu
NATO hattı havaya uçtu

Dün saat 18.00 sıralarında Körfez ilçesi Esentepe Mahallesi Bora Sokakta bulunan, 2012 yılının ocak ayında kimliği belirsiz kişiler tarafından kiralanan barakada büyük bir patlama oldu. Barakanın altından geçen NATO akaryakıt hattından uzun süredir yakıt çaldıkları sanılan kişiler, bu kez boruyu patlatmışlardı. Barakanın önünde yakıt yüklenen araç da alev aldı. Ardından baraka ve araçta art arda büyük patlamalar meydana geldi, çevrede oturanlar korku içinde kendilerini dışarı attılar.

Yangına İzmit, Körfez ve Derince itfaiye ekipleri müdahale etti. Saatlerce yangına sürekli köpük sıkan itfaiye ekiplerine yardıma gelen iş makineleri, alevlerin üzerine toprak attı. Baraka önünde yanmakta olan kamyonet de dozerler yardımıyla olay yerinden kaldırıldı, baraka yıkıldı. Saat 23 sıralarında, yani tam 5 saat sonra yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, tüm çalışma boyunca ekiplerin başından ayrılmadı, çevre güvenliğini sağlamak için çok sayıda polis de olay yerindeydi.

İKİ YIL NASIL FARK EDİLMEDİ

NATO akaryakıt hattı Tüpraş’tan yakıt çekiyor. Hattın herhangi bir noktasından sızıntı olması halinde Tüpraş’taki hassas cihazlar alarm veriyor. Buna rağmen iki yol boyunca bir barakanın altından akaryakıt çalınmasının fark edilmemesi oldukça şaşırtıcı. Körfez Emniyet Müdürlüğü ekipleri, barakayı kiralayan 3 kişinin kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat