Özdilek

Güncel

NAMAZGAH PAHALIYA PATLADI

Namazgah Barajı 22 milyon 55 bin TL’ye yeniden ihale edildi. İSU, barajı 22 milyona yaptırmayı hayal etmişti ancak iflas eden firmaya ödenen parayla barajın maliyeti 30 milyona kadar çıktı

19 Mart 2013 Saat: 19:43
NAMAZGAH PAHALIYA PATLADI
NAMAZGAH PAHALIYA PATLADI
Namazgah Barajı`nı yapan İMA Mühendislik`in iflas talebini mahkemeye vermesi ve baraj inşaatını durdurmasının ardından İSU Genel Müdürlüğü, firmanın sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. Şirketin, İSU`nun tanıdığı süre içinde şantiyeyi yeniden açmaması üzerine feshedilen sözleşmenin yerine yeni ihale yapıldı. İhaleye 26 firma davet edildi ancak 10 firma dosya aldı.

22 MİLYON 55 BİN TL
Yapılan ihalede 8 firma baraj yapımı için teklif verdi. İhaleyi 22 milyon 55 bin 888 TL ile Ankaralı Hitit İnşaat aldı. Firmanın, Devlet Su İşleri (DSİ)`nin baraj ve HES yatırımlarının çoğunu yaptığı öğrenildi. En düşük 2. teklifi veren Hitit İnşaat, resmi prosedürün tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarına başlayacak. 2013 yılı ekim ayında bitmesi planlanan baraj yıl sonunda tamamlanacak. 

İSU TANITACAK
İSU, ihaleyi verdiği firmayı yakında kamuoyuna tanıtacak. Kandıra ve bölgedeki yerleşim alanlarının 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Namazgah Barajı ihalesi 16 Eylül 2011 tarihinde yapmıştı. 17 firmanın teklif verdiği ihaleyi 22 milyon 790 bin TL ile Ankaralı İMA Mühendislik kazanmıştı. İSU`nun 19 Eylül 2011`deki yer teslimatından sonra müteahhit firma çalışmalarına başlamıştı. 

YÜZDE 33`Ü TAMAM
Namazgah Barajı`nın 730 iş gününde bitirilmesi amaçlanıyordu. İşin yüzde 33`ünü yapan İMA Mühendislik, başka işlerinde iflas ettiği gerekçesiyle baraj inşaatını durdurmuştu. İSU Genel Müdürlüğü, yapılan yüzde 33`lük iş karşılığında İMA firmasına 7.5 milyon TL ödemişti. Baraj gövdesininde tamamlandığı projenin yine ilk ihaleye çıkılan fiyattan çok az farkla ihale edilmesi ise şaşırttı.

30 MİLYONA ÇIKTI
Yapımına 1.5 yıl önce başlanan ve yüzde 33`ü tamamlanan baraj pahalıya mal olacak. Çünkü, İSU, iflas eden İMA şirketine yaptığı işin karşılığı olarak 7.5 milyon TL ödemişti. Yeni ihaleyle 22 milyon 55 bin 888 TL`ye yapılacak olan barajın toplam maliyeti 30 milyon TL`ye çıktı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat