Özdilek

Kültür/Sanat

Nalân Kumlalı İspanya’da Kocaeli’ni temsil etti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 
KO-MEK eğitmenlerinden Ressam Nalan Kumlalı, İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen ‘Kültürel Bağ SEIS’ adlı projede yer aldı. İspanya'dan ART-YOUTH GROUP TARTE’nin daveti ve İstanbul’dan PERA ART GRUP’un katılımıyla gerçekleşen projeye Ressam Kumlalı, sanat koordinatörü olarak davet edildi.

 


 
BİRLİKTE KOLÂJ ÇALIŞMALAR YAPILDI
Türk ve İspanya grubundaki katılımcılara workshoplar düzenleyen Kumlalı,  kolaj, yelpaze boyama ve tuval üzerine akrilik çalışmalarından örnekler sundu. Kolâj çalışmasında katılımcı gençler, Türkiye ve İspanya'nın değişik fotoğraflarından yararlanarak değişik kompozisyonlar oluşturdular. İlk kolâj örneklerinin Kübist İspanyol ressamları tarafından yapıldığını hatırlatan Nalân Kumlalı, İspanyol sanatseverlerin gönlünü fethetti.
 
MACARİSTAN’DA EN İYİ SANATÇI SEÇİLMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl Macaristan’da katıldığı sanat etkinliğinde, en iyi sanatçı seçilen Kumlalı, İspanya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Endülüs’ün tarihi başkentinde katıldığı bu sanat faaliyeti sayesinde önemli tecrübeler edindiğini kaydeden Kumlalı, “Sanatın beşiği Picasso’nun ülkesinde, Türkiye’yi ve Türk ressamlarını temsil etmekten dolayı büyük onur duydum. Bu tür etkinliklerde sanat çevreleri ile görüş ve fikir alış verişlerinde bulunuyoruz. Yeni akımlar ve yeni tarzlar hakkında görerek bilgi sahibi oluyoruz” dedi.
 
HAYALİM, KOCAELİ’DE ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYON
Toplantı sırasında birçok farklı ülkeden de davetler aldığını ifade eden Kumlalı, “Önümüzdeki yıllarda imkânlar ölçüsünde toplantılara katılmaya devam edeceğim “ dedi. Kumlalı, en büyük hayalinin ise Kocaeli’de uluslararası bir resim organizasyonu tertiplemek olduğunu söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat