Özdilek

Siyaset

MYK'nın Yaptığına Bak!

Bu kadar da olmaz, dedirten MYK kararı, Gebze CHP'yi karıştırdı.

5 Şubat 2015 Saat: 18:29
MYK'nın Yaptığına Bak!
MYK'nın Yaptığına Bak!
   CHP Gebze İlçe Başkanlığı görevine Yönetim Kurulu tarafından seçilen Avukat recep Dursun’un yerine, ikinci bir ilçe başkanı atayan CHP MYK, bu kez Cavit Kapoğlu’nu da görevden alıp yerine Yakup Yılmaz’ı atadı.Herkese,”yazık değil mi bu insanlara”dedirten MYK uygulaması, herkesi şaşkına cevirmiş durumda.

CHP İlçe Başkanlığı görevine atanan ancak göreve başlamadan görevden alınan bölgenin tanınan  ve sevilen işadamı  Cavit Kapoğlu, düzenlediği basın toplantısında hem sitemini dile getirdi hem de seviyeli açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Kırgın olduğu gözlemlenen Kapoğlu, partisi adına çalışmalara devam edeceği mesajını verirken, kendisini kamuoyunda küçük düşürenlerin bunun açıklamasını yapmasını istedi.

 

SÜRECİ YORUMSUZ ANLATTI

 

Cavit Kapoğlu yaşanan süreci şöyle anlattı: “23 ocak 2015 tarihinde Kocaeli il başkanı Sn. Cihat Altınyuva şahsımı arayıp il binasına daveti sonucu cumhuriyet halk partisi MYK sının 19.01.2015 tarihli ve 2015/09 sayılı kararı ile Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Başkanlığına atamam bana tebliğ edildi. MYK kararını okuduğumda görev alma şeklimizin istediğimiz biçimde olmadığı ve mevcut olan ilçe yönetiminin üzerine sadece istifa eden ilçe başkanının yerine atandığımı öğrendim. Bu durumun Gebze’de sorun oluşturacağını il başkanı Sn. Cihat Altınyuva bölge milletvekilimiz Sn. Mehmet Hilal Kaplan ve MYK üyesi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Tekin Bingöl’e ilettim, görüştüğüm kişilerin tamamı 1–2 gün içerisinde sorunun çözüleceğini bana bildirdiler. Yaptığımız ikili ve üçlü görüşmeler sonrası mevcut durum 1 hafta sürdü, sorunun çözülmesini beklerken 4 Şubat 2015 saat 9.30 da genel başkan yardımcımız Sn. Tekin Bingöl beni arayarak bugün ki MYK toplantısında görevden alınacağımı ve kayyum atanacağını bildirdi.”dedi.

 

AÇIKLAMA BEKLİYORUM

 

Kapoğlu, ben ilçe başkanlığı görevini hiçbir kurumdan ve kişiden talep etmediğini, ancak bu görev kendisine verildiğinde de görevden kaçmadığını, bu gelişmeler karşısında 10 gün önce kendisini Gebze Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olarak atayıp, daha sonra hiçbir gerekçe göstermeden görevden alan ve kamuoyu önünde küçük düşüren kişilerin, bunları kamuoyuna izah etmesi gerektiğini söyledi.

 

ÇALIŞMAYA DEVAM

 

Kapoğlu, yaşanan süreçlerle ilgili birtakım bilgi ve belgeleri bu aşamada partiye zarar vereceğini düşünerek saklı tutmayı uygun gördüğünü, bundan sonraki süreçte, şahsına CHP’nin vereceği her görevi, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, gücünün yettiği ölçüde yapmaya devam edeceğini vurguladı.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat