Özdilek

Turizm

Müzeler Haftasın'da Kültür Gezisi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Dünya Kültür mirasının ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs Günü Müzeler Günü olarak ilan edildi.

 

 1982 yılından itibaren her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Müzeler Haftası” İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca 18-24 Mayıs 2010 Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında 2010 yılının Ülkemiz müzeciliğine büyük hizmeti bulunan Osman Hamdi Bey’in 100.Ölüm Yıldönümü olması sebebiyle ana tema olarak konunun işlenmesi nedeniyle, İlimizde 18-24 Mayıs 2010 tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası programı çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürlüğünce düzenlenen Kültür Gezisinde Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi ile Mezarı ziyaret edildi ve  tekne ile Eskihisar gezisi yapıldı. Geziye Müze Müdürü İlksen ÖZBAY, Şube Müdürü Hülya ÖZER, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü personelleri,  Kocaeli Gazetesi&Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen ÜNAL ve davetliler katıldı. Geziye katılan davetliler Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi , Resimhane’yi ilgiyle gezdiler ve Osman Hamdi Bey’in mezarını ziyaret ettiler ve Eskihisar tekne gezisi yapıldı. Müzeler Haftası nedeniyle tertip edilen gezi için davetliler yetkililere teşekkür ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat