Özdilek

Güncel

Müstecaplıoğlu Güven Tazeledi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmit Şubesinin 14. genel kurulu gerçekleştirildi. 211 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede derneğin 8 yıldır başkanlığını yapan ve ‘son kez adayım diyen Gülşen Müstecaplıoğlunun kar

2 Şubat 2013 Saat: 22:07
Müstecaplıoğlu Güven Tazeledi
Müstecaplıoğlu Güven Tazeledi

ÇYDD`nin Yenidoğan Mahallesi'ndeki binasında gerçekleştirilen kongreye genel merkez yöneticileri Lale Pilatin ile Nur Gerçel`nin yanı sıra meclis üyeleri Gülümser Ayhan ve Fahri Örengül, ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü de katıldı. Kongrede sürpriz bir şekilde aday olan Nuran Otts'un listesinde denetim kurulu üyelerinin yer almaması dikkat çekti. Otts`un, seçimi kazandıkları taktirde Müstecaplıoğlu'nun denetim kurulunu kabul edeceklerini açıklaması herkesi şaşırttı.

 

108 ÜYE KATILDI

Kongreye bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlandı. Kongrenin divan başkanlığını Cumhur Arıkan yaparken, Arzu Türkkal Enç ile Ayfer Anay da üyelikleri üstlendi. Kongreye yeterlilik sayısı olan 105 üyenin üstünde 108 üyeyle gidildi. Faaliyet ve denetim raporunun okunmasının ardından konuşmak isteyenlere söz verildi. İlk olarak konuşan Mahir Dönmez dernek bünyesinde eşinin de çok çalıştığını ifade etti.

 

İNATLA ÇOĞALSIN

Mahir Dönmez, “Türkiye bir yol ayrımında. Türkan Saylan'ın açtığı yolda faaliyetlerini sürdüren, etkinlikler yapan dernek sayesinde umudumuzu yitirmiyoruz. Varoşlarda çocukların gitar ve saz çalma heyecanlarını görünce mutluluktan uçuyoruz. Sivil toplum örgütlerinin sadece kent merkezinde değil mahallelerde olması da çok önemli. Yılmamak lazım, kararlılı olmak lazım. Etkinliklerin inatla çoğalması lazım" dedi.

 

GENÇLER ELEŞTİRDİ

Gençlik Birimi adına söz alan Gökhan Acar yönetimin kendileri için aklanmadığını ifade ederek "Yönetimle birlikte yapıldığı ileri sürülen bir çok faaliyeti biz gerçekleştirmedik. Yönetim, bizim işlerimizi kolaylaştırıcı değil zorlaştırıcı bir görev üstlendi. Bu nedenle bizim gözümüzde yönetim aklanmamıştır. Biz sadece gençlerle ilgili konuşuyoruz. Diğer etkiniklerle ilgili bir şey söyleyemeyiz" diye konuştu.

 

SEÇİME ARA VERİLDİ

Konuşmaların ardından seçimin blok listeyle yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. Ancak aday olan Nuran Otts'un listesinde denetim, onur kurulu ve üst kurul delegesi isimlerinin olmaması nedeniyle seçimlere 10 dakika ara verildi. Divan başkanı Cumhur Arıkan, 10 dakikalık arada bu isimlerin yazılmaması halinde Nuran Otts'un lisetesinin seçime girmeyeceğini, seçimlere tek adayla gidileceğini açıkladı.

 

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Arada söz alan başkan adayı Nuran Otts "Kargaşa olunca biz çekilme kararı aldık" dedi. Bu kararın ardından seçimin açık oylamayla yapılmasına karar verildi. Açık oylama sonucunda mevcut başkan Gülşen Müstecaplıoğlu ve ekibi iki yıl daha görev almak üzere üyeler tarafından oy birliğiyle göreve getirildi. Müstecaplıoğlu demokrasinin bu olduğunu ifade etti.

 

ÜYELERİMİZ LAYIK

Müstecaplıoğlu yaptığı konuşmada "Diğer başkan adayımız aday olacağını söylediğinde kendisine ‘peki` dedim. Kendisi büyüklük etti ve çekildi, bu yüzden teşekkür ediyorum. Kendisiyle eğrisiyle doğrusuyla beraberdik. Önemli olan doğru yolu bulabilmemiz. Türkan Saylan'ın anısını yaşatmamız lazım. ÇYDD`nin kaliteli bir dernek olduğunu ve üyelerinin de buna layık olduğunu gösterdiniz" dedi.

ŞİMDİDEN BAŞLAYIN!

Müstecaplıoğlu son kez başkan olduğunu açıklayarak, şöyle devam etti: "Birlik ve beraberliğimiz asla bozulmayacak. Yine eskisi gibi birlikte çalışacağız. Şimdiye kadar gecesiyle gündüzüyle hep beraber çalıştık. Arkadaşlarımız liste çalışmalarına şimdiden başlasınlar, öyle bir günde, 5 günde liste hazırlanmaz. Başkanlığı bu dönemden sonra bırakıyorum. Ben herkesi yanımda istiyorum karşımda değil."

DİKKATLİ OLUN!

ÇYDD Genel Merkez Yöneticisi Nur Gerçel de konuşmasında "Derneğimiz üyeleri yargılanıyor. O yargılananlardan bir tanesi de benim. Sonumuzun ne olacağını sizin takdirinize bırakıyorum. Sizlerden çok dikkat etmenizi istiyorum" dedi. ÇYDD Genel Merkez yöneticisi Lale Pilatin ise "Birlik olalım, beraber olalım. Çözümün bir parçası olalım. Biz hep beraber olalım" diye konuştu.

 

LİSTELER:

Gülşen Müstecaplıoğlu

Yönetim kurulu: Gülşen Müstecaplıoğlu, Meral Dönmez, Münteha Küpçü, Reşide Özer, Fatma Nesrin Bakırcı, Hakan Yılmaz, Vahide Kesen.

Denetim kurulu: Nadide Sevinç, Cengiz Deniz, Cansel Sonugelen

Onur kurulu üyeleri: Cumhur Arıkan, Halim Karabekir, Gürkan Camkurt.

Genel merkez delegeleri: Gülşen Müstecaplıoğlu, Gönül Zehra Balkır, İsmail Ekinci, Selvi Tellioğlu, Türkan Uysal.

 

Nuran Otts

Yönetim kurulu: Şuayip Aydın, Ülkü Öztezer, N. Sevinç Özkaram, Serpil Bahan, Ayşin Önder, Ayşe Aga

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat