Özdilek

Güncel

Müslüman Kardeşler’e İzmit’ten DESTEK

Mısır’da darbecilerin Müslüman Kardeşlere yaptığı katliamlara İslam dünyası sessiz kalırken Türkiye’de tepki sesleri her gün artarak devam ediyor. İzmit’te Fevziye Camii ve Mehmetalipaşa Camiinde Cuma namazı çıkışlarında Müsl

24 Ağustos 2013 Saat: 00:51
Müslüman Kardeşler’e İzmit’ten DESTEK
Müslüman Kardeşler’e İzmit’ten DESTEK

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Kamil Yılmaz, Cuma namazı öncesi Fevziye Camii’nde vaaz verdi. Fevziye Camii’nde yüzlerce kişinin kıldığı cuma namazının ardından Mısır ve Suriye’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Gönüllü Kültür Teşekülleri tarafından organizasyon yapıldı.  AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, KOTO Başkanı Murat Özdağ, MÜSİAD Başkanı R.Bilal Şengün, TÜMSİAD Başkanı Erdoğan Yılmaz’da namaz sonrası Yürüyüş Yolu’nda Sabri Yalım Parkı’na kadar Mısır’da yapılan katliamlara tepki yürüyüşüne katıldı.

Çok sayıda kadının da bulunduğu yürüyüşte Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Müslümanlar Kardeştir Darbeciler Kalleştir, Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık, İhvana Selam Direnişe Devam gibi pankartlar taşıyıp tekbirler getirdiler. Sabri Yalım Parkı’nın önünde toplanan yüzlerce kişi Sisi’ye büyük tepki gösterdi.

Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına MÜSİAD Başkanı Şengün şöyle konuştu:

“-Cumalar aslında Müslümanların bayramıdır, ancak artık bayram yapacak halimiz, gülecek mecalimiz kalmadı. Yarımız birdi, iki oldu. Geçen hafta Mısır’da yapılan zulüm yüreklerimizi dağlamıştı, şimdi de bir başka Firavun Esat, kadın çocuk demeden binlerce masum insanı kimyasal silahnlarla katletti. Her yer Taksim her yer direniş diyenler; Gezi’de ayaklanıp tencere tava çalanlar, Suruye bayrağı açıp Esat’ın karşısında esas duruşa geçenler, hepinize sesleniyorum. Mısır’daki darbeye darbe diyemeyenler, Mursi’ye karşı şahin kesilip Sisi’ye muhabbet besleyenler; Adeviye’de, Rabia’daki katliamlara sessiz kalanlar, kimyasal Esat’ın katlettiği gül kokulu çocuklar için ne diyeceksiniz?

Bir diğer protesto gösterisi de M.Alipaşa Mahallesinde yapıldı. Mehmet Ali Paşa Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Mehmet Ali Paşa Camiinde kılınan Cuma namazının ardından yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte İsrail bayrağı yakıldı, General Sisi aleyhine sloganlar atıldı. Mehmet Ali Paşa Yardımlaşma Derneği Başkanı Gültekin Bozan’ın konuşmasının ardından Abdülmetin Balkanoğlu Hoca konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat