Siyaset

Mum ışığında toplantı

CHP’nin Şirintepe Mahalle Temsilcisi Tahir Toksoy , dün akşam partinin İzmit’teki aday adaylarından üçünü, Şirintepe Mahallesi öğretmenler Sitesi kıraathanesinde mahalledeki partililerle buluşturdu.

10 Ekim 2013 Saat: 16:16
Mum ışığında toplantı
Mum ışığında toplantı

Aday adaylarından  Prof.Dr.Cüneyd Özkürçügil, Erteğrul Akalın ve Aysun  Erenkaya’nın katıldığı toplantının bir bölümü, elektrik kesintisi nedeniyle mum ışığında yapıldı.

Çok sayıda Şirintepeli partilinin ilgi gösterdiği toplantının açış konuşmasını CHP Mahalle temsilcisi  Tahir Toksoy yaptı.  Toksoy, “Mahallemizin geleneği vardır. Bütün seçimlerde adayları davet eder, üyelerimizle tanıştırırız. Bu toplantıda bu anlayışla düzenlenmiştir” dedi.

Toplantıda konuşan Ertuğrul Akalın şunları söyledi:

“-Bana her yerde İzçmit’i tanımıyorsun. Neden İmit’te aday adayı oldun diye soruyorlar. Doğrudur, İzmit’i çok tanımıyorum. Ama çok da bilmem gerektiğini düşünmüyorum. Bu parti bana çok şeyler verdi. 60 yaşındayım. Göreve gelirsem, bittiğinde 65 olacağım. Babam 67 yaşında öldü. Ben, partime son görevimi yaptığımı düşünüyorum. Benim hayat felsefem bir lokma, bir hırkadır. Bir dönemden fazla adaylığı da kesinlikle düşünmüyorum.”

Toplantıda söz alan Aysun Özcan Erenkaya da kendisini  “İzmit'in kızı” olarak tanımladı.  Erenkaya şunları söyledi:

“Eğer ön seçimden çıkarsam, seçim çalışmalarını çok fazla kıraathanelerde yapmayı düşünmüyorum. Miting havasındaki çalışmalarla  ancak kendimizi kandırırız. Bu yüzden değişimin şart olduğuna inanıyorum. Heyecanını yitirmiş, birilerinin itelemesi ile aday olmuş kişilerle bu iş olmaz. Eski kadroların misyonu tamamlanmıştır. Bizim saygımızı kimse istismar etmesin.Her seçimden sonra çok ağladık.  Artık ağlamak istemiyoruz.”

Prof.Dr.Cüneyd Özkürkçügil de Şirintepe toplantısında  30 Mart’taki seçimi CHP’nin kazanacağına yürekten inandığını söyledi. Prof.Özkürkçügil şöyle devam ettie:

Biz bu seçimi alacağız. Köylerde biraz eksik gibi görünüyoruz. AKP’nin kurgulamak istediği köylerde artık biz de varız. Biz İzmit Belediyesi seçimini söke söke alacağız. Biz bu yola aday olmak için değil, iktidar olmak için çıktık. Kimse kirli oyunlara başvurmaya kalkışmasın. Benim kimseyle özel görüşmem olmadı. Kimsenin lehine çekilecek de değilim. Ön seçimi kazanamazsam,  örgütün bana vereceği görevleri layıkıyla yapacağım. Ama kimse kusura bakmasın. Kapı kulluğu yapamam.  20 nci yüzyıl siyasetinde Hitler, Musolini vardı. (Ben ) vardı. 21 nci yüzyıl siyasetinde  (Ben) bitti, artık (Biz) var. Bu iş örgüt işidir. Siz partili üyelerin kullanacağı her oy çok değerlidir. Torunlarınızın, çocuklarınızın geleceğini belirleyeceksiniz. Üyelerimizin profilleri doğru  izlemesini, fısıltı gazetelerine itibar etmemesini istiyorum.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat