Özdilek

Kültür/Sanat

Muhteşem Yüzyıla Muhteşem Tepkiler

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Geçtiğimiz günlerde ulusal bir kanalda yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl, izlenme rekorlarının yanı sıra tartışmalarla da gündemde.

Henüz yayınlanmadan tartışılan dizi tepkilere rağmen ilk bölümüyle seyircilerin karşısına çıktı. Sesli tepkilerse gecikmedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: "Ben de şahsen endişe ve üzüntü içindeyim" diyen Arınç, şunları kaydetti: "Kanuni Sultan Süleyman gibi bütün dünyada ve Osmanlı döneminde büyüklüğü bilinen ve ’Muhteşem Süleyman’ olarak tanıtılan bir insanın  harem, içki düşkünü, hatta bazı sahnelerinde söylemeye dilim varmayan bir ilişki içerisinde göstermeye matuf... Fragmanlarından böyle anlaşıldığı düşünülebiliyor. Böyle büyük bir masraflarla dizinin çekilmiş olması ve gösterilmeye bir kaç gün önce başlanmış olmasından üzüntü duyuyorum. Ancak  RTÜK yayına giren ve yayın sırasında yayın ilkelerine aykırı olduğu itirazıyla, şikayetiyle önüne gelen konular hakkında   karar  verebilmektedir. Önleyici bir imkanımız bulunmamaktadır. Önleyici imkanımız sadece tasarının 7. maddesinde kabul edilmiş olan milli menfaatler veya bu konudaki olağanüstü günlerde alınması gereken tedbirleri içermektedir.
BDP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan Halit Ergeç'in oynadığı dizi için " Harem bir genelev gibi, Osmanlı Padişahı da şehvet düşkünü gösteriliyor. RTÜK' ten bir isteğimiz olacak. Bu tür filmleri izlemeye alsınlar. Gereken yaptırım neyse uygulansın." dedi.

Bakan Kavaf: " 600 yıl boyunca üç kıtaya hükmetmiş bir imparotorluktan bahsediyoruz. Osmanlı'yı o şekilde anlatmak doğru değil." açıklamasında ulundu.

Dizinin devam edip etmeyeceği ise hala tartışılıyor. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat