Özdilek

Ekonomi

MUHTARLARIN KÖMÜR İSYANI

Dilovalıların kurulmasına tepki göstermesine rağmen kurulan Kömürcüler OSB

15 Kasım 2012 Saat: 21:21
MUHTARLARIN KÖMÜR İSYANI
MUHTARLARIN KÖMÜR İSYANI

DİLOVALI KARŞI ÇIKMIŞTI

Dilovası Turgut Özal Mahallesi ve Kayapınar Mahallesi üst tarafına kurulan Kömürcüler OSB vatandaşa zehir yutturmaya başladı. Kısa süre önce tam olarak faaliyete geçen Kömürcüler OSB'nin kısa sürede Turgut Özal ve Kayapınar Mahallesi'ni kömür tozuna bularken, vatandaşlar isyan etmeye başladı. Dilovalıların karşı çıkmasına rağmen tepe noktaya kurulan Kömürcüler OSB'den rüzgarla birlikte mahalleye gelen kömür tozları vatandaşların sağlığını önemli ölçüde etkilemeye başladı.

KÖMÜRCÜLER OSB'Yİ KAPATIRIM

Kömür tozlarının rüzgarlarla birlikte mahallelere kadar ulaşması sonrası evlerinin camları ve balkonlarını siyah toz bulutları saran vatandaş çare ararken, mahalle muhtarları da konuyla ilgili çaresiz kaldılar. Kayapınar Mahallesi Muhtarı Sıddık Turak ve Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Şirin Barış, vatandaşlardan sık sık şikayetler geldiğini konuyu Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya ilettiklerini ancak şuana kadar bir çözüm bulamadıklarını dile getirirken, Topaca'nın "Elinizde bir kanıt varsa Kömürcüler OSB'yi kapatırım" demesine rağmen vatandaşın mağdur edildiğini söylediler.

BAŞBAKAN'A GİDECEKLER

Vatandaşlar ayrıca Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya seslenerek çekilen resimlerin bir suç duyurusu olduğunu ve gereğinin yapılmasını istediler. Vatandaşlar ayrıca konunun çözüme kavuşmaması ve sağlıklı yaşam koşulları oluşmaması halinde seslerini Başbakan'a kadar ulaştıracaklarını belirttiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat