Özdilek

Siyaset

MUHTARLAR DA AKP'Lİ OLSUN!

AKP Kartepe İlçe Teşkilatı'nın danışma meclisinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Mahalle muhtarlarını partimize gönül veren insanlardan seçelim” diyerek ilginç bir açıklama yaptı

29 Eylül 2013 Saat: 19:43
MUHTARLAR DA AKP'Lİ OLSUN!
MUHTARLAR DA AKP'Lİ OLSUN!
AKP Kartepe İlçe Teşkliatı'nın 19'uncu danışma meclisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı milletvekili Sibel Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, il başkanı Mahmut Civelek, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, eski belediye başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Hasan Kandaz, yerel seçimlerle ilgili genel merkezin verdiği kurallara göre çalıştıklarını ifade ederek, sosyal medya üzerinden yapılan yorumlara dikkat edilmesini istedi.
 
ADAYLAR DİKKAT ETSİN
Genel merkezin açıkladığı takvim doğrultusunda 1 Ekim itibariyle başvuruları almaya başlayacaklarını hatırlatan Kandaz, “Herkesin aday adayı olma hakkı var. Ama bizim partimiz; hiyerarşisi, disiplini olan bir partidir. Muhalefet edecek aday adaylarını uyarıyoruz. Lütfen aday adayı olduktan sonra ve önce söylemlerinize dikkat edin. Bu söylemler birlik ve beraberliğimizi, hızımızı kesmesin” dedi. Önümüzdeki günlerde partilerine katılımların olacağını belirten Kandaz, “12 Kasım'da yapılacak ilçe danışma kurulunda bunları açıklayacağız” dedi. İlçe kadın kolları başkanı Sevim Balaban ve gençlik kolları başkanı Mete Aydın'ın selamlama konuşmalarından sonra SKM başkanı Muharrem Top bir sunum yaptı. 
 
MUHTARLARA MESAJ
Ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Onurumuzu, vicdanımızı zedeleyecek hiçbir işin içinde olmamalıyız. Bu tür işler bizim enerjimizi bitirir, işin bereketini kaçırır. Teşkilatlarımız parti disiplinini, edebi elden bırakmamalı. Sosyal medyayı takip edelim ama bunlardan fazla etkilenmeyin. Her türlü edepsizliği yapabilirler, münasip şekilde cevap da verelim ama hukuki yolları da deneyelim. Makamları güvenli ellere bırakalım. Mahalle muhtarlarının bizim partimize gönül veren kişilerden, namuslu insanlardan seçelim. Bunu belediye meclis üyelerinden daha çok önemsiyorum. Muhtarlar mahalledeki her şeyle daha çok ilgileniyor” diyerek adeta kadrolaşma isteğini açıktan ilan etti.
 
KADIN ELİ DEĞİMELİ
Yerel seçimlerin önemini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Seçimler biraz daha adam işidir. Partilileri buna göre bilgilendireceğiz. Hatır gönül işiyle hizmet olmayacağını anlatacağız. Eğer partimiz olmasaydı eski tas eski hamam giderdi. Benim elimde sihirli değnek yoktu. Yetki ve kaynaklar sunuldu. Böyle hizmet getirdik. Bundan sonra sandık bazlı çalışacağız” şeklinde konuştu. Toplantıda söz alan milletvekili Sibel Gönül de “Sosyal belediyecilik anlayışı çıtasını yükselteceğiz. Bunun için öncelikle yerel yönetimlere kadın eli değmeli. Yerel yönetim işi kadın işidir. Muhtarlıklardan, belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliklerinde kadın sayısını yükseltmeliyiz” ifadelerine yer verdi.
 
OY VERENLERİ BULUN
Kartepe teşkilatlarının ana kademelerinin tamamının toplantıya katılmasını memnuniyetle karşılayan il başkanı Civelek ise mahalle başkanlarının tamamının katılmamasını eleştirdi. AKP'nin kendisiyle yarışan bir parti olduğunu vurgulayan Civelek, her şeyin genel merkezden ve ilden beklenmemesini istedi. Sandık danışma meclisleri yapılarak sandık kurullarının durumunu gözden geçirmek gerektiğini söyleyen Civelek, “Bize oy verenleri bulun ve partiye üye yapın” talimatı verdi. Yerel seçimlerde yıpratmalar olacağını savunan Civelek, “İnternetlerde yapılan yorumlara bakmayın. Yazılana çizilene bakılırsa bu iş olmaz. Herkes hakkında her şey yazılabilir” açıklamasında bulundu. Daha sonra toplantı basına kapatıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat