Özdilek

Güncel

Muhtaçlara 971 bin TL’lik ev eşyası

Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ev eşyası yardımında bulunuyor

16 Ağustos 2013 Saat: 11:54
Muhtaçlara 971 bin TL’lik ev eşyası
Muhtaçlara 971 bin TL’lik ev eşyası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi evinde genel ihtiyaçlarını karşıladığı ev eşyaları bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ediyor. 2006 yılından itibaren sürdürülen hizmet ile bin 306 vatandaşa 971 bin TL değerinde ev eşyası yardımında bulundu.

 

ISINACAK SOBA, YATACAK KANEPE

Büyükşehir Belediyesi muhtaç vatandaşların dertlerine derman olan hizmetlerini sürdürüyor. Evinde ısınacak sobası, yatacak kanepesi, yemek pişirecek ocağı, yemeklerini saklayacak buzdolabı olmayan vatandaşların yanında olan büyükşehir bu kapsamda 2006 yılından itibaren hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımlar özellikle bu kriterleri kapsayan vatandaşlara ulaştırılıyor.

 

BİN 306 KİŞİYE

Genel ihtiyaçlarını karşıladığı ev eşyalarını alamayacak durumda olan ihtiyaç sahiplerine bu güne kadar yaklaşık 971 bin TL değerinde yardımda bulunuldu. Bu kapsamda 2013 yılının ilk 6 ayına kadar bin 306 kişiye yardım edildi. Bu yardımlar buzdolabı, çamaşır makinesi, çekyat, halı, elektrikli şofben, soba gibi ev eşyalarında oluşuyor. Eşyalar yardım arabaları ile vatandaşların kapılarına kadar ulaştırılıyor.

 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Çözüm Masası’na gelip isteğini belirtiyor. Vatandaş yardım isteğine göre evraklarını(fakirlik belgesi, kimlik fotokopisi v.b) da yanında hazır bulunduruyor. Çözüm Masası personeli işlemin hızlı ilerlemesi için gerekli evrakları tarayıcılardan yüklerken bir yandan da imza sürecine sokuyor. Aynı anda Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tespit uzmanları bilgileri alıp ve kısa sürede yardım talebinde bulunan vatandaşın evine gidiyor. Tespiti yapılan vatandaşın yardıma muhtaç olup olmadığı komisyon tarafından karara bağlanıyor.

 

MESAJ ULAŞTIRILIYOR

Sistemde yardımı kesinleşen vatandaşların dosyalarını gören yardım koordinasyon personelleri gerekli dağıtım organizasyonlarına başlanıyor. Aynı zamanda kararlar sisteme kayıt edildiği anda vatandaşın cep telefonuna sistemden otomatik bilgi mesajı gidiyor ve adresine karar mektubu gönderiliyor. Ev eşyası yardımları yardım kararı alındığında vatandaşların evlerine ulaştırılıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat