Özdilek

Kültür/Sanat

Muhasebecilerden coşkulu kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılı, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan muhteşem konserle kutlandı.

1 Kasım 2016 Saat: 11:08
Muhasebecilerden coşkulu kutlama
Muhasebecilerden coşkulu kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılı, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan muhteşem konserle kutlandı. Kocaeli SMMM Odası tarafından yapılan kutlama töreninde Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki 8 kişilik koro, konserde bir birinden değerli 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları' seslendirerek müzikseverlerin gönlüne adeta taht kurdu. KSMMMO tarafından oda konferans salonunda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına Oda Yönetimi, üyeler ve aileleri akın ederek salonu hınca hınç doldurdu.

BAŞKAN GÖKMEN’DEN AÇILIŞ KONUŞMASI

Kutlama töreninde açılış konuşması yapan Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen, katılımcıları selamlayarak günün anlam ve önemi üzerine konuşma yaptı. Gökmen yaptığı konuşmasında; 'Cumhuriyet, ulusun vatan ve hukuka sevgisi ve içten bağlılığı ile yaşatılmalıdır. Bu nedenle cumhuriyete hayat veren damarların başında demokrasi gelir. Gerçek Cumhuriyet rejimlerinde sistemin demokrasi ile olan ilişkisi çok önemlidir. Çünkü iç ve dış tehlikelere karşı cumhuriyet kendisini sert ve katı bir şekilde ama demokrasinin gerekleri içinde koruyacaktır' dedi. ATATÜRK BAYRAK GİBİ DALGALANIYOR

Sözlerine devam eden Başkan Gökmen; 'Demokrasiyi benimsemiş siyasi rejimlerdeki ülkelerde özgürlüklerin kullanılma alanları, demokrasinin kuralları ile sınırlandırılmıştır. Atatürk kurmuş olduğu genç Türk Devletinin yapısını 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetin temelleri üzerine oturturken, en kısa zamanda bunun gereği olan demokrasiye geçileceğimi öngörüyordu. Atatürk'ün 93 yıl evvel cumhuriyet için söyledikleri, bugün hala bazı batılı ülkelerinin elde etmeye çalıştıkları düşünceleridir. Atatürk sadece bilgili bir asker, uzak görüşlü devlet adamı değil aynı zamanda gerçek bir düşünürdü. Bugün bağımsızlık savaşı veren pek çok ülkede Atatürk adı hala bir bayrak gibi dalgalanıyorsa nedenini burada aramak doğru olur', dedi. Sadece cumhuriyete sahip olmanın yeterli olmadığını söyleyen Muhasebeciler Odası Başkanı Fikret Gökmen, ona layık olmak gerektiğini ve bunun için de gereken yolun yine eğitimden geçtiğini sözlerine ekledi. Yapılan konserin ardından Başkan Gökmen tarafından Şef  Neşe Sarısözen Adalı’ya çiçek takdim edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat