Özdilek

Güncel

Muhasebeciler’de olağanüstü seçim çalışmaları başladı

KSMMMO’da bir müddettir süren yönetim karmaşasıyla ilgili açıklama yapan Ender Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, yasaya uygun olağanüstü seçim çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

29 Kasım 2014 Saat: 17:46
Muhasebeciler’de olağanüstü seçim çalışmaları başladı
Muhasebeciler’de olağanüstü seçim çalışmaları başladı

Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO)’da bir müddettir devam eden yönetim karmaşası ve mahkeme kararları ile yapılan fiiller, yok hükmünde sayılan ve yürütmeyi durdurma kararları ile ilgili KSMMMO Başkanı Ender Şenol ve grubundaki Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Güngör ile Ali Odabaş tarafından açıklama yapıldı.

 

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Yapılan ortak açıklamada, “500 civarında üyenin sadece yönetim kurulu seçimlerinin yenilenmesini talep eden   imzalı olağanüstü genel kurul çağrısı dilekçesi toplanmış olup bunlardan 351 üyenin talebi  23 Ekim  tarihinde Oda’ya teslim edildi. Mahkeme kararı ile Başkan olduğu karar altına alınan Ender Şenol tarafından olağanüstü genel kurul toplanması çağrısı  yapıldı.

 

“KURULUN TOPLANMASI ENGELLENDİ”

Ancak 2 Eylül tarihinden bu yana yasa yönetmelik ve mahkeme  kararlarına rağmen sürdürülen hukuksuz tavırların bir devamı olarak genel kurulun olağanüstü toplanmasını içeren çağrının yapılması aynı kişiler tarafından engellenip ve imha edildi. Daha önce başlatılmış  adli sürecin devamı beklenirken söz konusu yönetim kurulu üyeleri hakkında ayrıca yeni bir suç duyurusunda bulunuldu.

 

POSTA YOLUYLA ÇAĞRI YAPILDI

İdare Mahkemesi kararlarına itiraz ettiklerini ve mahkeme kararını uygulamak için 30 gün süreleri olduğunu  belirterek  usulsüz yetki kullanmaya devam eden Taner Öner,  Haydar Güvenç, Bedri Keskin ve Kemal Demir  adlı yönetim kurulu üyeleri tarafından, 70 üyeye posta yolu ile çağrı yapıldığı öğrenildi. Yasaya aykırı olarak yapılmak istenen bu çağrı ile yapılacak olan seçim tartışılır hale getirileceğinden Ender Şenol tarafından KSMMMO’nun yönetimi üstlenildi.

 

“KAOS YARATMAK MAKSATLI AÇIKLAMALAR”

Anlatılan durum nedeni ile adı geçen şahısların yapmak istedikleri ve ileride iptal edileceği kesin olan genel kurul çağrıları bir kez daha yargıya taşınmaması için durduruldu. Yasaya uygun ve talepte bulunan Oda üyelerinin imzalı dilekçelerindeki gündemi görüşmek üzere olağanüstü genel kurul toplanması için hazırlıklar başlatılmış olup en kısa sürede tamamlanacaktır. Mevcut durumun sorumlusu kişilerin gider ayak başka bir kaos yaratmak maksatlı açıklamalarına itibar edilmemesini beklemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat