Özdilek

Güncel

MUHARREM İNCE'DEN İNCE SÖZLER

CHP Derince Belediye Başkan adayı Hakan Savaş’ın tanıtım programına katılan Muharrem İnce, kendine has üslubuyla yine AKP hükümetini hedef aldı

26 Ocak 2014 Saat: 16:42
MUHARREM İNCE'DEN İNCE SÖZLER
MUHARREM İNCE'DEN İNCE SÖZLER

CHP Derince Belediye Başkan adayı Hakan Savaş’ın aday tanıtım programı dünYalova Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin de katılımıyla Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İlçe Başkanı Sefer Yeni ve yönetiminin ev sahipliği yaptığı programa; Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağabeyi Ali Kılıçdaroğlu ve kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Büyükşehir aday adayları Ali Akdemir ve Keramettin Gençtürk, eski İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve birçok partili katıldı.

 

Vekil İnce’nin gelmesiyle adeta şölen havasına dönen programda il konuşmayı Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey yaptı. Pavey, “Sizlerin bir kere daha oyunu istiyoruz. Hakan Savaş’ın hayallerine güveniyorum. Sizlerle birlikte en iyi rüyaları kuracağını biliyorum. İşsizlik dolu olan bu kentte isyan etmenin vaktinin geldiğini biliyoruz. Bir kere daha Savaş’ın hayallerine güveniyoruz diyerek İnce’yi kürsüye davet etti.

 

Pavey’in ardından konuşmasını yapan Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “Öncelikle sen kimsin diye soracağız? Ayakkabı kutusundan dolarlar çıkmış, yatak odasında kasalar çıkmış, haram paraya el sürmemek için para sayma makinesi çıkarmışlar birde bu istiklal mücadelesi diyorlar, kendilerine savunuyorlar. Bir insanın ayakkabı kutusunda kim gelip de para koyar?

 

Mecliste sık sık yaşanan kavgaları ve fiziksel güç gösterileri eleştiren İnce, “Biz oraya bedenimizle güç gösterisi yapmaya gitmedik. Biz oraya beynimizi, yüreğimizi göstermeye gittik. Benim 70 yaşında ki köylü hacı anam ‘utanıyorum milletvekillerinin birbirine yumruk atmalarından’ dedi. Bana da ‘sen yaparsan hakkımı helal etmem’ dedi. O başbakan olacak adam da ‘hak ettiler’ diyor. Biz AKP’nin bütün milletvekillerine mi hırsız dedik. Öyle bir iddiamız yok. Ama senin 4 bakanın nerede? Meclise niye gelemiyorlar? Sayın Başbakana ‘senin oğlanın hakkında bir iddia var. Oğlunu ifade vermeye göndereceksin’ diyorlar, ama o tam tersini yapıyor. Alıyor arabasına poz veriyor. Bu da benim oğlana dokunursan yanarsın demektir” şeklinde konuştu.

 

Önümüzde ki yerel seçimlerin sadece belediye hizmetlerinin tartışıldığı bir seçim olmadığını vurgulayan İnce, “60 gün sonra önümüze konulacak sandıkta kadın erkek eşitliliğini, yolsuzlukları, hırsızlıkları göz önüne alıp da oylayın. Bu seçim sadece CHP’ye gönül verenlerin seçimi değil. Ortada bir AKP var. Bir de bunu yenme olasılığı en yüksek parti de CHP’dir. Hiçbir şeyden korkmayın. Mühür, sandık her şey devletten. Basacaksın 6 oku kurtulacaksın’’ dedi.

 

Türkiye’de ki siyasetin bir elin parmaklarını geçmediğini söyleyen İnce, “Bu AKP yandan çıkmış 6’ncı parmak gibidir. Din imanla hırsızlık yan yana olabilir mi? Her gün din iman diyeceksin hırsızlığı da yanında tutacaksın. Bunlar var ya her şeye düşman. Atatürk’e düşman. Utanmaz adam Atatürk’e iki ayyaş diyor. Bunlar camilere düşman. 60 yıl millete yalan söylediler. Milleti, CHP camilere saman doldurdu diye kandırdılar. Şimdi ise camilerde içki içtiler diyorlar. Camide içki içtiler deyip iftira attıkları gençler, Gezi eyleminde burunlarını iyice sürttüler” ifadesine yer verdi.

 

Bir ampulü söndürmenin yolu basittir. Ampulü tutup sola çevireceksin sola. Bu parti Atatürk’ün bize emanetidir. Herkesi Atatürk’ün partisine sahip çıkamaya davet ediyorum. Bu hayırsızlardan kurtulmamız lazım. Biz kenarda oturup maaşımı zıkkımlananlardan olmayacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Bir dizi programlarının olması nedeniyle konuşmasını yaptıktan sonra salondan ayrılan İnce’nin ardından CHP Derince İlçe Başkanı Sefer Yeni konuşmasına kürsüye çıkarak, “Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşıyor. AKP yıllardır sürdürdüğü Cumhuriyet karşıtı eylemlerini en üst seviyeye taşıdı. Sürdürdükleri bu sinsi savaşta sürekli ekonominin çok iyi olduğunu söylüyorlar. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz ve başaracağız. Hakan Savaş’a güveniyoruz. 30 Mart’ta Derince de iktidar olacağız’’ dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, “İçinizde büyümüş, sokaklarda aynı çamurları yürümüş biri olarak ülkemizin geldiği konumu görerek adaylığı açıkladığım günü ben sanayiciyim bu düzene de baş kaldırıyorum dedim. CHP hazır. Derinceliler de hazır. Gerçekten pırıl pırıl bir adayınız var. Göğsünüzü gere gere her yerde anlatabilirsiniz ilçe belediye başkan adayınızı” şeklinde konuştu. Milletvekil Haydar Akar ise, “Deprem vergilerinizi ne yaptınız diyoruz? Yol yaptık diyorlar. Her yeri sattınız 50 milyon doları ne yaptınız diyoruz? Yol yaptık diyor. Meğer sadece bunlar karayolu yapmamışlar. Kendilerine yandaşlarına da yol yapmışlar’’ dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat