Özdilek

Güncel

Muhalif Ziraatçılar genel kurulda ısrarlı

İzmit Ziraat Odası’ndan istifa edenlerin başını çektiği, İzmit Ziraat Odasında olağanüstü genel kurul yapılması için başvuru yapan 44 delege adına Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan Medya Evi’nde basın açıklaması düzenlendi.

23 Eylül 2013 Saat: 20:31
Muhalif Ziraatçılar genel kurulda ısrarlı
Muhalif Ziraatçılar genel kurulda ısrarlı

Basın açıklamasına; Hüseyin Kozluca, Fahrettin Korkıtan, Nihat Yılmaz, Turgut Hülür ve Murat Akçay katıldı. Geçtiğimiz aylarda odada olağan üstü kongre isteyen delegelerin talebi reddedilmişti. Talebin reddedilmesi üzerine istifa eden delegeler adına düzenlenen basın açıklamasını okuyan Fahrettin Korkıtan, “44 delegemiz noter huzurunda imzası alarak demokratik temayüller dahilinde yapmış olduğumuz olağanüstü genel kurul yapılması talebi, oda yönetimi ve meclis kurulu tarafından, ‘olağan üstü genel kurul yapılmasına gerek yoktur’ kararı alarak yasaya uymaz, yasa tanımaz bir durum sergilenmiştir. Başkan Yusuf Karaaslan, hayatı boyunca oturmayı hayal bile edemediği koltukta farklı oyunlarla sahip çıkmaya çalışmaktadır” dedi.

GENEL KURUL SONU OLACAK

Korkıtan, “Sırtını dayadığı yerlerden aldığı talimatlarla insanların gözünün içine baka baka cahilce hareket ederek sonu olacak genel kuruldan kaçmaktadır. Yusuf Karaaslan; seçimden korkarak, kaçarak belki 3 belki 6 ay belki de 1 yıl daha o hak etmediğin koltukta oturabilirsin ama unutma ki korkunun ecele faydası yoktur. Elbet bir gün o sandık kurulacaktır. Yüreğin yetiyor, kendine güveniyorsan bu genel kurulu bir an önce yaparsın” dedi.  Korkıtan, idari mahkemeye itiraz yapacaklarını ifade ederek “Oda yönetiminin aldığı bu olağan üstü genel kurulu yapmama kararı tamamen zaman kazanmaya yöneliktir. Genel kurula gidilerek yeniden güvenoyu almak, bunun içinde seçime gitmektir. Bizler,  yasal tüm haklarımızı kullanarak idari mahkemeye gerekli itirazlarımı yaparak haklı mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

ODANIN SATIŞI ŞAİBELİ

Meclis üyeliğinden ihraç edilen Turgut Hülür, “Biz odanın satışına karşı değildik. Sadece satıştan elde edilen gelirin yine mülk alınması konusunda ısrarcıydık. Yusuf Karaaslan’ın kararlarını imzalamak istemeyen 3 muhasip ihraç edildi ya da istifa etti. Odanın satışı da şaibeli. Odaya sürekli taksi ve petrol faturaları geliyor. Hak edilenlerin ödendiği söyleniyor. Biz haklarımızı almadık ki. Eski borçlar olduğunu söyleyen Karaaslan, eski Yönetimde muhasipti. Bu yönetimde konuşan çiftçinin hakkını savunan uzaklaştırılıyor. Bir şeyler yapılmalıydı” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat