Özdilek

Siyaset

‘MUHALEFET, BOŞUNA PARA HARCAMASIN’

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli’nde hiçbir partiye şans tanımadığını ve boşuna para harcamamaları gerektiğini ifade ederek: “Muhalefete acıyorum.” dedi.

15 Ocak 2013 Saat: 22:47
‘MUHALEFET, BOŞUNA PARA HARCAMASIN’
‘MUHALEFET, BOŞUNA PARA HARCAMASIN’

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “AKP gibi bir iktidarın karşısında muhalefet yapmak oldukça zordur. Zamanında ben burada 10 yıl muhalefette siyaset yapmak durumunda kaldım. Muhalefet eksikleri ve noksanlıkları söylemek zorundadır. Eğer karşısındaki iktidar iyi çalışıyorsa muhalefetin işi oldukça zordur.

MUHALEFET ELEŞTİRECEK KONU BULAMIYOR

Bu, muhalefetin eleştirecek konu bulmakta zorlanması anlamına gelmektedir. Zamanında muhalefette olduğum dönemlerde burada birçok eksiklikler vardı. Eleştireceğimiz konular oldukça fazlaydı. Muhalefet şimdi zorlanmaktadır.”

KOCAELİ ÖRNEK OLDU

Yeni Büyükşehir Yasası hakkında Milletvekili Şeker: “Mevcut büyükşehir belediyelerine yeni eklemeler yapılmıştır. 29 büyükşehir belediyesi oluştu. Kocaeli her yerde örnek gösterilmiştir. Komisyon çalışmalarından tutun da meclis çalışmalarına kadar her yerde Kocaeli örnek gösterilmiştir. 44 belediye başkanlığı, 13’e düşürülmüştür. Bu yapılan düzenleme ve hizmetler, Meclis’e de örnek gösterilmiştir.” açıklamasında bulundu.

VATANDAŞ HESAP SORACAKTIR

İlçe köylerinin ilçe belediyesine oy kullanmasının önemi nedir sorusuna Şeker: “Köyler, büyükşehir belediyesinden hizmet almaktadır. Köyler, mahalle durumuna dönmüştür. Bütün köylerimize aynı derecede hizmet götürülecektir.” ifadelerini kullandı.

STADYUM TAMAMLANACAK

2013 yılının Kocaeli için nasıl olacağını anlatan Şeker: “Stadyum, bu yıl tamamlanacaktır. Hastanelerin yapımına hız verilecektir. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yapımının son noktasına gelinecek. Doğu Kışla’da bölge hastanesinin kurulması gündemde. Askeri hastane devredilecektir. Kocaeli, sağlık merkezi konumuna gelecektir. Hızlı Tren Projesi devam etmektedir.” dedi.

HIZLI TREN

Hızlı tren tartışmalarına da değinen Şeker, şunları söyledi: “Boş olanlar doldurulmalıdır. OSB’ler halen daha boştur. 2002 yılından bu yana en ciddi OSB Kandıra OSB’dir. Sanayiciye her zaman doğruya gidin denildi. Ancak sanayicinin diğer ülkelerle yarışabilmesi için maliyetin düşmesi gerekiyor. Sanayicinin önünün açılması gerekiyor. Hızlı tren bu anlamda çok önemlidir.

KARAOSMANOĞLU, BİR NUMARA

Anadolu’nun içine hızlı tren gidiyorsa teknik insanlar her yere gidebilir. Karayoluyla gidilebilecekken daha hızlı olarak hızlı trenle gidilmiş olacaktır. Sanayiciye yol açmak durumundasınız. Yurt dışında her tarafından hızlı tren kullanılmaktadır. Etrafın katledileceğinden söz edenler bilmeden konuşmaktadır. Projenin ayrıntıları ortadadır.

KİMSEYE ŞANS TANIMIYORUM

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın sandalyeden düşürürüz açıklamalarına da cevap veren Şeker: “Kendisini severim. CHP’nin içerisindeki durumunu hepsinden iyi bilirim. 10 yıl belediye meclis üyeliğini birlikte yaptık. Hizmetlerin kimlere ve nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum. Burada zihniyet önemlidir. Kişi mükemmel olabilir. Ancak tek başına bir şey yapamazsınız. Belediyecilik konusunda CHP sınıfta kalmıştır. Kocaeli’nde hiçbir partiye şans tanımıyorum. Boşuna para harcamasınlar, milli servettir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat