Özdilek

Kültür/Sanat

“Mucize” 10 Kasım’da Sahneye Taşındı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un kaleme aldığı “20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal” isimli kitabı “Mucize” adlı oyunla tiyatro sahnesine taşındı.

13 Kasım 2016 Saat: 22:29
“Mucize” 10 Kasım’da Sahneye Taşındı
“Mucize” 10 Kasım’da Sahneye Taşındı

Başbuğ’un Melike İlgün ile birlikte senaryosunu 8 ayda hazırladığı oyunun galası, Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun dev kadrosu ile 10 Kasım’da

Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal” adlı kitabından uyarlanan “Mucize” adlı oyunun galası Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı. İlker Başbuğ’un katılımı ile Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da gerçekleşen gala gösterimine siyaset, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri yoğun ilgi gösterdi.

İlker Başbuğ: “Cumhuriyet bir mucizedir. Bu mucizeyi gerçekleştiren de Mustafa Kemal Atatürk'tür” 

İlker Başbuğ’un “Cumhuriyet bir mucizedir. Bu mucizeyi gerçekleştiren de Mustafa Kemal Atatürk'tür” sözleriyle özetlediği ve sahnelenme sürecinde provalarını da yakından takip ettiği “Mucize” oyununda Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığı gözler önüne seriliyor. “Mucize” oyununda, Atatürk’ün kadına bakışından Türk kadınını görmek istediği yere, gençlik yıllarından savaşlardaki tavrına kadar pek çok bilinmeyen ayrıntı yer alıyor.Başbuğ’un senaryosunu Melike İlgün ile hazırladığı, Ali Berktay'ın dramaturjisini yaptığı, Turgut Onur Avdan'ın müziklerini üslendiği oyunun yönetmen koltuğuna ise Ayşe Emel Mesci oturdu.

Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun dev kadrosu tarafından tiyatro sahnesine konan “Mucize” oyununda 51 tiyatro oyuncusu yer aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat